Päästä vedettyä Juha Kivinen

Plokin kahdeksantoista vuoden oudoin jakso

Plokin naiset nousivat lentopallon mestaruusliigaan kahdeksantoista vuotta sitten. Liigajoukkue on siis tulossa täysi-ikäiseksi. Paljon onnea!

Nämä eivät ole kuitenkaan onnellisia aikoja lentopalloseuroille eikä muillekaan huippu-urheilun parissa työskenteleville palloiluseuroille. Seurat menettävät leijonanosan tuloistaan, kun katsojia ei voi päästää peleihin koronavaaran vuoksi.

Jääkiekon toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Mestiksessä pari seuraa joutui jo heittämään pyyhkeen kehään. Ne eivät jatka sarjassa, kun pelit päästään kohta aloittamaan pitkän koronatauon jälkeen.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa tilanne ei ole niin paha, sillä kaikki seurat palasivat kentille, kun koronatauko päättyi vuodenvaihteessa. Tauko jäi toki muutenkin vain vajaan kuukauden pituiseksi.

Mutta vaikka tämä poikkeuskausi nilkuteltaisiinkin miten kuten maaliin asti, ensi kautta joudutaan liigassa jännittämään. Kuinka moni seura selviää taloudellisesti sinne asti? Heijastuuko koronavuosi ulkomaalaisvahvistusten määrän vähenemiseen ja onko tulossa jopa sarjasta luopumisia?

Totiset paikat ovat Pihtiputaallakin. LiigaPloki yrittää selviytyä ensi vuoteen monenlaisilla rahanhankintakeinoilla. Paikkakuntalaisten ja lähiseutujen lentopallon ystävien apua tarvitaan enemmän kuin koskaan.

Siinä ohessa olisi pelattava liigaakin ja säilytettävä pelihuumori. Toivottavasti joukkue syttyy parhaimmilleen pudotuspelien alkaessa. Tuntuisi siltä, ettei pelaajista ole saatu vielä irti kaikkea.

Korona on sotkenut jo kaksi sarjakautta lentopalloliigassa. Viime kauden päätös vaivaa vieläkin. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä, mihin silloinen LiigaPlokin joukkue olisi yltänyt. Siinä oli todellista potentiaalia, minkä osoitti jo lähes sensaatiomainen Suomen Cupin voitto.

Plokillahan ei ollut koskaan ollut niin murskaavan tehokasta alkua kuin viime liigakaudella. Kolmetoista peräkkäistä voittoa jäi seuran historiaan ikimuistoisena riemumarssina. Alessandro Lodi ehti saada italialaisen ihmemiehen maineen, ja vain taivas näytti olevan rajana.

Vauhtia taisi olla lopulta liikaakin. Sekä Lodi että joukkue tukehtuivat. LiigaPloki ehti näyttää kuitenkin Mikko Pesosen johdolla runkosarjan viime metreillä, että kaikki olisi voinut olla vielä mahdollista. Mutta sitä emme saa koskaan tietää.

Siitä voisi kuitenkin heittää veikkauksen, että jatkossa Plokille tuskin tulee kahta näin omituista kautta, mitä nyt on nähty. Toivottavasti seura saa myös mahdollisuuden niihin uusiin kausiin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>