Urheilu, Uutiset (muokattu 12.2.2021) Hanna Kankaanpää

Ravikuningas Evartti toipuu leikkauksesta Viikin eläinsairaalassa

Ravikuningas Evartti joutui torstaina kiireelliseen leikkaukseen Viikin hevossairaalaan puristuksissa olleen ohutsuolen takia. Hevosen valmentaja Antti Ojanperä kertoo, että Evartti ei suostunut torstaiaamuna syömään aamuruokaansa normaalisti, ja se herätti epäilyksen, ettei kaikki ole kunnossa. Evartti vietiin heti tarkistettavaksi Laukaan hevosklinikalle, jossa tilannetta tutkittiin ja Evarttia nesteytettiin. Tilanne ei vaikuttanut silloin hälyttävältä, mutta Ojanperän oma vaisto sanoi, että on syytä perehtyä tarkemmin. Evartti päätettiin viedä Viikin eläinsairaalaan tarkempiin tutkimuksiin.

– Oli tietysti selvää, että Laukaan klinikalle lähdetään, mutta siitä eteenpäin mentiin vaiston varassa. Oli kaksipiippuinen juttu, että lähdetäänkö vielä Laukaasta eteenpäin vai ei. Laukaassa letkutettiin suoraan mahaan ja Evartti reagoi siihen hieman negatiivisesti, eikä ollut oma itsensä. Siinä vaiheessa pulssi oli hyvä, eikä hevonen ollut kipeän oloinen, mutta tuntui siltä, että pitää mennä, Ojanperä kertoo.

Päätös oli oikea, sillä matkalla orin kunto romahti. Se ehdittiin kuitenkin saada leikkaukseen ajoissa. Nyt Evartti on toipumassa sekä leikkauksesta, että keuhkoihin kulkeutuneiden refluksinesteiden aiheuttamasta keuhkokuumeesta.

Tällä hetkellä tilanne on vakaa, mutta aika näyttää, miten Evartti toipuu.

– Ensimmäiset päivät ovat tosi kriittisiä, ja pitää vain toivoa, ettei takapakkeja tule, ja että suolisto lähtisi toimimaan normaalisti. Vähän tietysti pelottaa ja kovasti toivotaan, että kaikki menee hyvin. Odotellaan, muuta ei voida tehdä. Hoito Viikissä on erinomaista, Ojanperä toteaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>