Uutiset Juha Kivinen

Kinnulassa laskeuduttiin pääsiäiseen

Pääsiäisvaellukseen tutustujat saivat muun muassa kuulla Jeesuksen viimeisestä ehtoollisesta.

Kinnulan seurakuntakodille rakennettiin talkoovoimin näyttävä pääsiäisvaellus diakoniatyöntekijä Minna Ventilän idean pohjalta. Marjatta ja Juhani Räihä johdattelivat kävijöitä vaelluksen eri kohteisiin.

Pääsiäisvaelluksen rakennelmia ja hahmoja olivat tekemässä huopataiteilija Riitta Lahtinen sekä Mika Tuikkanen, joka loihti seurakuntakodille muun muassa Jeesuksen hautakammion.

Marjatta ja Juhani Räihä veivät pääsiäisvaelluksessa kuulijansa läpi koko Jeesuksen kärsimystien, joka mullisti kokonaan pääsiäisen ajatuksen. Aiemmin pääsiäistä oli vietetty sen muistoksi, kun Israelin kansa oli päässyt vapaaksi orjuudesta Egyptissä.

Vaelluksessa muisteltiin Jeesuksen saapumista ratsain Jerusalemiin, viimeistä ehtoollista opetuslasten kanssa, Jeesuksen rukoilemista Getsemanen puutarhassa, Pietaria, joka kielsi kolmesti Jeesuksen, Pontius Pilatuksen kuulusteluja, ristiinnaulitsemista Golgatalla sekä Jeesuksen ylösnousemista pääsiäisenä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>