Uutiset Juha Kivinen

Kinttupolku yhdistää kyliä

Reippahasti kävi askeleet, kun avajaisväki lähti Muholan kylätalolta tutustumaan Kinttupolkuun. Alkumatkasta kuljettiin teitä pitkin.

Tihkusade ei haitannut juhlatunnelmaa, kun Muholan kylätalolla vietettiin lauantaina Muhola-Seuran toteuttaman Kinttupolun avajaisia. 13,4 kilometrin pituinen polku kulkee Muholasta Hiilingin Tervapesän kautta Kinnulan kirkonkylän ulkoilualueelle. Muhola-Seuran talkookumppaneina ovat olleet Hiilinki-Tiimin aktiivitoimijat.

Muhola-Seura toteutti alkuvuoden aikana myös Into III -hankkeen, jossa rakennettiin kylätalon pihalle esteetön inva-WC ja hankittiin lämmitettävä sydäniskurin kaappi.

Muhola-Seuran puheenjohtaja Kalevi Pelkonen huomautti tervehdyspuheessaan, että molemmat hankkeet tukevat toisiaan ja täydentävät Muttiteatterin ja kylätalon toimivuutta. 

Kinttupolku-hanke lähti liikkeelle muholalaisen kunnanvaltuutetun Esko Pelkosen aloitteesta, jossa hän kaipasi selvitystä Kinnulan liikuntaolosuhteista. Työryhmä aloitti selvityksen, ja sen pohjalta syntyi yhdeksän kohdan ohjelma, joista yhtenä oli lähipolun rakentaminen.

Esko Pelkonen kertoo, että eräänä lähtökohtana oli arvokasta työtä tekevien kyläyhdistysten yhteistyön lisääminen. Tarkoituksena oli saada mukaan myös Saarenkylän ja Myllykylän kyläyhdistykset, mutta Saarenkylän suuntaan ei saatu kaikkien maanomistajien lupia polulle ja Myllykylä jäi muuten vain pois.

Lupaongelmia oli myös lähempänä kirkonkylää, ja siksi Kinttupolun reitti kulkee siellä päässä jonkin matkaa kantatie 58:n kevytväylää pitkin.

Luvat saatiin noin kymmeneltä yksityiseltä maanomistajalta sekä kunnalta, Ely-keskukselta ja kalastuskunnalta. Reitillä on voitu käyttää hyväksi kolmea yksityistietä ja yhtä metsäautotie.

Uutta polkua tehtiin talkoilla vähän alle neljä kilometriä. Raivattavana oli kangas- ja suomaastoa sekä kivikkoa. Talkoissa oli kahtena kesänä viisitoista henkeä. Talkootunteja kertyi Metsäpolku-hankkeessa 650 ja Into III -hankkeessa yli 300.

Reitti on merkitty maastoon noin kuudellakymmenellä ”Polku”-viitalla ja sinisellä merkintämaalilla. Esko Pelkonen korostaa, että reitti on helppo ja se sopii kaikenikäisille. Kinttupolkua voi kävellä myös vain osan matkaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>