Uutiset Juha Kivinen

Itsenäisyysjuhla onnistui 50 henkilön rajoituksella

Kirkkokansa seurasi lippukulkuetta itsenäisyyspäivän jumalanpalveluksesta seppeleenlaskuun sankarihaudoille.

Koronavirus ei onnistunut nujertamaan perinteistä kunnan ja seurakunnan itsenäisyysjuhlaa Pihtiputaalla toisena vuonna peräkkäin, vaikka jännäksi meni.

Aluehallintovirasto antoi kolme päivää ennen itsenäisyyspäivää määräyksen, jonka mukaan kokoontumisia sallitaan sisätiloissa vain alle viidellekymmenelle henkilölle. Rajoituksen voi purkaa käyttämällä koronapassia. Määräys johtui koronatilanteen pahenemisesta.

Pihtiputaalla ei ole ilmaantunut uusia koronatartuntoja yli kahteen viikkoon, joten itsenäisyysjuhla päätettiin järjestää viidenkympin rajoituksella, sillä itsenäisyysjuhlaan arvioitiin tulevan ehkä juuri sen verran väkeä, ja niin kävikin. Kinnulassakaan ei ole todettu uusia tartuntoja viime viikkoina, mutta siellä itsenäisyysjuhla peruttiin kokonaan.

Itsenäisyyspäivän juhlapuheen piti tuore kunnanvaltuuston puheenjohtaja Ari Saastamoinen. Hän muistutti, kuinka maailma on tullut lähelle.

– Internet-yhteys sosiaalisine medioineen mahdollistaa reaaliaikaisen yhteydenpidon kaukanakin oleviin läheisiin ja tuttaviin. Maailmalla tapahtuvat konfliktit, säiden ääri-ilmiöt ja luonnonkatastrofit tulvivat olohuoneisiimme.

– Olemme osa maailmankansalaisuutta. Se tuo meille yhteisiä velvoitteita ja yhteistä vastuuta tulevaisuudesta. Ilmastosopimukset, humanitäärinen apu ja suuret talouden elvyttämiseen kuuluvat sopimukset ovat valtakunnan rajat ylittävää yhteistyötä.

Saastamoinen korosti, että Suomi kuuluu Eurooppaan.

– Kansakunnallemme tärkeä ulkomaankauppa suuntautuu myös pääosin Eurooppaan. Maailma on tullut lähelle myös meille näkymättömien matkailijoiden osalta. Koronavirus niistä viimeisimpänä. Tämä on aiheuttanut pelkoa, rajoituksia ja terveydenhuollolle valtavasti lisää kuormaa. Toivokaamme, että tästäkin vitsauksesta nopeasti eroon pääsisimme.

Itsenäisyysjuhlassa paljastettiin Vaikuttajaputtaalaisen arvonimi. Kunnanhallitus päätti jakaa tunnustuksen Keihäskarnevaalit ry:lle. Pihtiputaan Keihäskarnevaalit on paikkakunnan ylivoimaisesti tunnetuin tapahtuma, ja se vietti tänä vuonna 50-vuotisjuhliaan.

– Keihäskarnevaalit on paikkakunnan yhteinen juttu, jossa on takana valtava määrä talkootyötä. Se on koko kunnan yhteinen voimainponnistus, Ari Saastamoinen korosti.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>