Uutiset (muokattu 20.4.2022) Hanna Kankaanpää

Suurijärven retkeilyreittihanke etenee

Kunnanjohtaja Ari Kinnunen kertoi Pihtiputaan kunnanvaltuustolle, että enää ei olla kaukana siitä, että Suurijärven retkeilyreittihankkeessa päästään eteenpäin.

Kunnanvaltuusto käsitteli viime vuoden aloitteita, ja yksi niistä oli keskustan valtuustoryhmän aloite Suurijärven kämpän uudelleenrakentamisesta. Kämppä paloi viime vuoden tammikuussa.

Pihtiputaan kunnalla on meneillään myös Suurijärven alueen retkeilyreittihankkeen suunnittelu. Suurin osa reitistöstä sijaitsee valtion ja metsäyhtiö UPM:n mailla.

Ari Kinnunen kertoi, että UPM:ltä on saatu myönteinen, suullinen kannanotto hankkeen toteuttamisesta. Hankkeeseen tullaan sisällyttämään Suurijärven kämpän uudelleen rakentaminen. Kämppään tehdään kaksi ulko-ovea. Toisen oven kautta retkeilijät pääsevät aina käymään kämpässä ja toisesta ovesta kuljetaan etukäteen varattavaan tilaan, joka sopii isommille ryhmille.

Hankkeessa rakennetaan myös uusi laavu Harjuntakasen lammelle. Se tehdään kaksikymmentä metriä lähemmäs lampea, jotta vesinäkymä paranee. Muitakin pienempiä rakenteita ja nuotiopaikkoja tulee alueelle.

Suurijärven retkeilyreittihankkeen kustannusarvio on yli 200 00 euroa. Yhdysreittiä Muurasjärveltä Suurijärven reitistölle ei oteta mukaan hankkeeseen, koska se sijoittuu usein yksityisten maanomistajien maille.