Uutiset Hanna Kankaanpää

Lue Kotsaria verkosta joka päivä

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Digitalisaatio kiihtyy jokaisella sektorilla, eikä media-ala ole siitä poikkeus. Koronan vauhdittamana monet pienetkin paikallislehdet ottivat ison harppauksen kohti verkkolehtien maailmaa. 

Kotsarin kotisivut ovat aiemmin olleet vapaata riistaa ja päivittyneet harvakseltaan. Nyt uudistuneen  sivuston luonne muuttuu siten, että uutiset päivittyvät joka päivä. Pääset siis lukemaan paikallisia uutisia jo ennen kuin ne saapuvat paperille painettuna postilaatikkoon. 

Ei kuitenkaan kannata olla huolissaan, sillä perinteinen lehti saapuu edelleen entiseen malliin sen postilaatikkoonsa tilanneille. Kyllähän siinä on edelleen sitä jotain, kun saa ihan oikean lehden lukaista kahvikupposen äärellä. 

Verkkosisältöä päivitetään aktiivisesti ja se siirtyy myös valtaosin maksumuurin taakse. Aiemmin olleen pääkirjoituksen yhteydessä heräsi muutamilla lukijoilla kysymyksiä siitä, miksi niin tehdään – miksi verkkosisältö ei ole luettavissa kaikille avoimena, kuten tähänkin asti on ollut. 

Syy on yksinkertainen. Paikallislehti on paikallinen yritys, ja teemme tätä työtä suurella sydämellä. Ilman maksavia asiakkaita se ei valitettavasti onnistu meiltäkään. Siksi emme voi jakaa sisältöämme täysin ilmaiseksi. Verkkouudistusta on kaivattu ja valmisteltu pitkään, ja sen käyttöönottoa on odotettu hartaasti.

Tilaajamme saavat aina kaiken sisällön luettavakseen, katseltavakseen ja kuunneltavakseen. On siis vain oikein, että tilauksen tehneet lukijamme saavat enemmän. Lehteä tehdään, paperilla ja verkossa, lukijoita varten. Tilaamalla Kotiseudun Sanomia varmistetaan, että meillä on jatkossakin paikkakunnalla oma, itsenäinen paikallismedia.

Verkkolehden myötä fyysinen tila ei enää ole niin kriittinen käsite kuin aiemmin. Tabloid-kokoiselle sivulle kuvia mahtuu vain muutama, mutta verkossa tilaa on rajattomasti. Juttuja voidaan rikastaa videoilla, gallerioilla ja monilla muilla tavoilla. Media muuttuu, ja paikallislehtien on seurattava mukana muutoksen tuulissa, toki resurssien rajoissa. 

Varsinaista sivustoa suurempi muutos käy toimituksen työprosessissa, kun keskiviikosta keskiviikkoon rytmittynyt viikko saa uuden muodon. Se mahdollistaa ajankohtaisemman uutisoinnin. Viikossa ehtii tapahtua paljon, ja niin ehtii päivässäkin.

Digilehden lukeminen on helppoa

Paperilehden tilaajana saat lukuoikeuden kaikkeen sisältöömme verkossa. Myös näköislehti on luettavanasi jo tiistaisin! Uudella sivustolla digitaalisen lehtiarkiston selaaminen on entistä helpompaa.

Jos sinulla ei vielä ole voimassaolevaa tilausta, tunnuksen luomisen jälkeen sen tekeminen on helppoa ohjeita seuraamalla.

Tunnuksen luominen on helppoa ja vie vain minuutin. 

Klikkaa sivuston yläpalkista linkkiä ”Luo tunnus”, ja seuraa näytön ohjeita. Täytä omat tietosi vaadittuihin kenttiin ja klikkaa ”Luo tunnus”. 

Tunnuksen vahvistaminen vaatii vielä pyörähdyksen omassa sähköpostissasi, jonne vahvistuslinkki lähetetään. Muistathan tarkistaa roskapostisuodattimesi, mikäli vahvistussähköposti viipyy. Vahvistamisen jälkeen olet valmis lukemaan tuoreita paikallisuutisia.

Tunnus kannattaa tehdä, vaikka et vielä olisikaan tilaaja. Osa jutuista näkyy myös kirjautuneille käyttäjille. 

Mikäli olet tilannut ja maksanut näköislehden suoraan Lehtiluukusta, tilaus ei siirry automaattisesti uusille tunnuksillesi. 

Ota siinä tapauksessa yhteyttä toimitukseen. 

 

Artikkeli on julkaistu paperilehdessä 6.7.2022.