Lukijalta Lukijalta

Brysselin Oscar-gaala puuttuu

Olemme tottuneet tv:n välityksellä näkemään hollywoodin Oscar-gaalan tapahtumat, joissa filmitähdet saapuvat loistoautoilla tapahtumaan, punaisen maton, jota pitkin he kävelevät salamavalojen räpseessä antaen medialle kommentteja hyvin pinnallisesti unohtamatta omaa erinomaisuuttaan.
Brysselissä tämä on apinoitu 100-prosenttisesti.
Se minua kummastuttaa. He ovat menossa töihin. Mitä varten he ovat palkattu?
Tämä kaikki on teatteria jolla pyritään luomaan uskottavuutta kaikkeen siihen mikä ei ole realistisesti mahdollista.
Suomea hivutetaan lähemmäs liittovaltiota, johon Suomen päättäjät toteavat ”pitäähän meidän olla pimeyden ytimessä”. Suomella on edustaja, ilman vaalia valittu, jonka tehtävä olisi valvoa Suomen etuja. Hänen käyttäytymisensä on luokkaa ”oletko valmis hyppäämään katolta, niin hän nyökyttää päätään jo ennakkoon”.
Kun katson televisiosta Brysselin parkettien ukkoja ja akkoja, tulee väkisinkin mieleen että näillä on vain yksi jumala, raha se pitää olla heillä. Niillä parketeilla ei tunneta solidaarisuutta vaan ketkä saadaan maksumiehiksi tuntematta itse mitään tuskaa.
Kinnula pitää uskollisesti huolta Kinnulan itsenäisyydestä, mutta unohdetaanko koko Suomen itsenäisyys? Kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Sampo Laitala

 

  • Laitala Sampo

    Kivijärven vesistön kohtalo.
    Kinnulan kunnassa mietitään kuinka saadaan viemäriverkosto mahdollisimman laajaksi hajaasutus aluieilla. Taajamassa ymmärrän viemäröinnin merkityksen.Pitää muistaa mitä laajemmaksi viemäröinti tehdään sitä suurempi pistekuormitus kivijärven vesistöön on.Voi kivijärven vesistö parkaa , mitä sille ollaan tekemässä.Harvaan asuttujen tämän hetkinen jätevesi käsittely on vähiten vesistöjä kuormittava.Viime valtuuston kokousessa viemäriverkoston laajennus tuntui olevan Kinnulan kunnalle pelkkä ” bisnes” ajattelu.Niinhän bisneksestä puhuttiin kun Lestijärven paskat piti saada Kinnulaan. Pitää muistaa mikään puhdistamo ei ole 100% toimiva. Paljon ollaan huolissaan viemäröinnin laajentamisesta mutta huomattavasti vähemmälle jää pohjoisen kivijärven vesistön huono tilanne. Perinnöksi jätämme paskatun kivijärven joka on kaukana Havaksen runosta.

    Vastaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>