Uutiset Heikki Jämsén

Hopealoimun hyvä maine houkutti jatkamaan

Hopealoimu-liusketta jalostetaan taas. Konepajayrittäjänä Pieksämäellä, Rantasalmella ja Varkaudessa toimiva Olli Romunen (45) osti konkurssiin menneen Pihtiputaan Takka Oy:n koneet ja kaluston. Samalla kaupalla hän sai Hopealoimu-tuotenimen ja Virkamäessä sijaitsevan kuuden hehtaarin maa-alueen louhoksineen.

Raaka-ainetta on saatavissa myös UPM:n ja paikallisten omistamalta Virkamäen yhteisalueelta. Raakakiven perusvarasto on olemassa pitkäksi aikaa.

Pieksämäkeläisen Olli Romusen yritys OR Welding Oy tekee pääasiassa teollisuuden lämmönvaihtimia ja teollisuusputkituksia. Työntekijöitä yrityksellä on yli kolmekymmentä. Lämmönvaihtimien osalta OR Welding on Pohjoismaisen kolmanneksi suurin. Noin 60 prosenttia tuotteista menee vientiin.

— Liikevaihto on viitisen miljoonaa euroa ja se olisi helposti tuplattavissa, mutta päteviä työntekijöitä on hankala löytää.

Kiviyrittäjäksi lähtö oli sattumaa. Romunen tuli kesäkuun alussa hakemaan konkurssipesän varastosta liuskekiveä savusaunalleen. Vastassa ollut entinen tehdaspäällikkö Pekka Kokko esitteli paikkoja ja sanoi puolileikillään, että osta tästä yritys.

Luonnonkivi eri muodoissaan on Romuselle tuttu materiaali. Myös Pihtiputaan kivi, jonka hyvän maineen hän tuntee. Niinpä mies innostui.

Romunen ennustaa Lapin ja muun Suomen matkailun kasvavan reippaasti.

— Oletan, että turismin tarpeisiin menee kiveä. Luonnon lohkokivi käy erityisen hyvin hirsirakentamisen yhteyteen.

Myös omakotirakentajat kuuluvat tehostuvan markkinoinnin piiriin.

— Epäonnistumiset liittyvät kuulemani mukaan nimenomaan markkinointiin. Työntekijäthän täällä ovat päteviä ja tuotteet hyviä, Romunen sanoo. Hän aikoo saada Hopealoimu-liuskeen jalostuksen vauhtiin.
Liikevaihtotavoitteeksi on kirjattu kolmessa vuodessa kolme miljoonaa euroa.

— Ja tietenkin sinä aikana pitää saada tehdyksi myös jonkinlainen tulos.

Uusi yrittäjä on liikkeellä ajatuksella, ettei epäonnistuminen ole vaihtoehto.

— Vuodenaika on aloittamiselle huono, mutta suhdanne hyvä. Nyt keskitytään markkinointiin, tehdään tuotteita varastoon ja myydään mitä saadaan. Kevättalvella ollaan tosissaan liikkeellä, Olli Romunen toteaa.

Pihtiputaan kivi on työllistänyt 17 vuotta kinnulalaisen Jorma Timosen. Hän palasi töihin kolmen muun kaverinsa kanssa. Liikkeelle lähdetään neljän hengen miehityksellä.

— Taas on uskoa siihen, että kiven jalostaminen jatkuu, Timonen iloitsee.

Yrityksen nimeä etsitään vielä. Ehdolla on kolme vaihtoehtoa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>