koulu, koulukeskus, terveyskeskus, vanhainkoti Heikki Jämsén

Hyvät hankkeet etenevät talouden alavireestä huolimatta

Talousuutisia ovat pitkään hallinneet huonot uutiset. Nyt päällimmäisinä puheenaiheina ovat palkkojen ja palkkioiden leikkaukset, verotuksen kiristäminen ja eläkeiän nosto. Kielteisen rummutuksen keskellä unohtuu helposti se, että monia epäkohtia on pystytty korjaamaan talouden alavireestä huolimatta myös Pihtiputaalla ja Kinnulassa.

 

Pihtiputaalla Putaanvirran alakoulun rakentaminen etenee ja uusi koulu alkaa hahmottua. Pihtipudas on saamassa uuden koulukeskuksen, jossa opiskelu on turvattu vuosikymmeniksi eteenpäin. Terveyskeskuskin on taas käyttökunnossa.
Vanhuspalvelut ovat yksi kuntien tärkeimmistä painopistealueista pitkälle tulevaisuuteen. Kinnulassa vanhainkoti Kotipihan kunnostustyö on valmis.

 

Pihtiputaalla auttamattomasti ikääntyneet Valorinteen asunnot on saatu korjatuksi. Valorinteelle remontoitiin perusteellisesti 50 nykyaikaista asuntoa, joissa asukkaiden on helppo viihtyä.
Aikaisemmin kaikki olivat yksiöitä, nyt vuokralle on tarjolla myös viisi saunallista kaksiota. Kaksioiden kysyntä on lisääntynyt, koska moni pariskunta elää yhdessä yhä vanhemmaksi.

Asuntojen rakentamisesta vastaa Pihtiputaan Vanhustenkotiyhdistys, joka sai kunnostushankkeeseen Rahaautomaattiyhdistykseltä yli miljoonan euron avustuksen.

RAY:n saaminen osarahoittajaksi kertoo suomalaisen yhteiskunnan hienosyisestä rakentumisesta, jossa jopa ihmisen halu voittaa rahaa pelaamalla kanavoidaan helpottamaan perusteltujen, eri kansalaisryhmiä palvelevien hankkeiden toteuttamista. Moni vanhuspalveluja edistävä hanke olisi jäänyt ilman RAY:n tukea tekemättä.

Valorinteen rakennushanke on RAY:n kädenojennuksesta huolimatta yhdistykselle taloudellisesti raskas.

Toivottavasti Valorinteen asunnot täyttyvät. Korkeaa käyttöastetta tarvitaan, jotta Vanhustenkotiyhdistys selviytyy vastuistaan, eikä joudu kääntymään taloutensa vuoksi kunnan puoleen.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>