Uutiset Niina Luomala

Rotinaperinne kertoo lapsiperheiden arvostuksesta

Kinnulassa jaettiin jälleen rotinoita edellisvuonna perheenlisäystä saaneille. Viime vuonna Kinnulaan syntyi kaksikymmentäkolme vauvaa, kun esimerkiksi vuonna 2011 vauvoja syntyi neljätoista.
Rotinakorien lahjat ovat kinnulalaisten yritysten lahjoittamia tai yritysten lahjoittamilla varoilla hankittuja. Perheet saivat rotinoista mukaansa kaikkea villasukista vaippapakettiin.
Kinnulalaiset yritykset ovat tukeneet rotinoita niin hyvin, että käytettäväksi oli jäänyt edellisvuodenkin varoja.

Kinnulan MLL kokeilee tänä vuonna uutta toimintamallia, jossa jokaisen neljän kuukauden ikäisen vauvan luona käydään kotikäynnillä, ellei perhe itse kiellä käymästä.
Vierailujen tarkoitus on kartoittaa sosiaalisen tuen ja perhetyön tarvetta perheissä.
Ainakin maaliskuussa syntyneen Selman vuoksi rotinoihin tullut Paula Kinnunen uskoo kotikäynnin olevan hyvä juttu.
— Siinä tulee ehkä paremmin juteltua kuin tavallisella neuvolakäynnillä.

Rotinoita on järjestetty Kinnulassa jo kymmenisen vuotta. Perinteellä paitsi tuetaan paikkakunnan perheitä, myös muistutetaan MLL:n toiminnasta, esimerkiksi perhekahvilasta ja alle kouluikäisten liikuntasalivuorosta.
— Rotinat on tosi ihana perinne. Näkee, että arvostetaan lapsiperheitä, Paula Kinnunen kiittelee.
— Tuntuu, että perheiden tukeminen kehittyy koko ajan. Kinnulassa on sellainen tulevaisuuteen suuntaava ote, Kinnunen luonnehtii.
— Tarpeiden muuttuminen huomioidaan. Tuntuu, että siihen on nyt herätty. Yksi syy saattaa olla tämä MLL:n toiminta, hän arvelee.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>