Viihde Niina Luomala

Lukioissa potkittiin abit pihalle

Ystävänpäivänä oli liikkeellä monenlaisia hahmoja lumikuningattaresta Paavo Pesusieneen. Syy oli tietenkin penkkareissa. Pihtiputaalla abiturienttien juhlallisuudet alkoivat keskiviikkona potkiaisilla ja jatkuivat torstaina perinteisillä penkinpainajaisilla. Kinnulan abiturientit potkaistiin torstaina ulos koululta, mistä matka jatkui suoraan penkkareiden viettoon.

Klassikkojen, kuten Marilyn Monroen, Pikku Myyn tai Peppi Pitkätossun lisäksi penkkareissa on usein ajankohtaisia hahmoja. Ida Juvonen Pihtiputaan lukiosta oli valinnut Johanna Tukiaisen.

— Halusin parodioida seksikkyyttä. Tuli sitten Tuksu mieleen, Juvonen valaisi. Ystävänpäivälle sattui lauha sää, mutta moni oli ottanut asussaan huomioon mahdollisen pakkasen ja kylmän tuulen. Esimerkiksi Hello Kitty -kissaksi pukeutunut Elsi Ihalainen ja vangin haalarissa juhlinut Noora-Maria Pajarinen.

— Halusin vaan haalarin päälle. Tänne saa paljon vaatetta alle, Pajarinen kertoi. Rohkeimmat tarkenivat tänäkin vuonna rekan lavalla pikkumekoissa ja sukkahousuissa. Näin esimerkiksi vuoden -94 Miss Suomena esiintynyt Aleksi Mechniakov.

Penkkarit ovat yksi tärkeä etappi matkalla kohti ylioppilaslakkia ja valmistumista. Vaikka penkkareissa on syytä juhlaan, tuntuu lukiosta lähteminen tavallaan myös haikealta.

— Vähän haikeaa. Tai ei edes vähän, vaan aika paljon. Onhan se yksi vaihe elämässä ohi, mutta ei siinä. Eteenpäin, Koski-Vähälä hymyili. Hän oli valinnut hahmokseen Lumikin.

— Kaverit ehdotti, idea tuli siitä, hän kertoi. Lauri Pelkonen taas oli saanut inspiraation pukuunsa kirjasta V niin kuin verikosto. Asun juttu oli naamio.

— Laiskuuttani en ottanut muita asusteita, vaan tyhjensin kaapit, Pelkonen kertoi. Edessä häämöttävä valmistuminen tuntuu hyvältä.

— Onhan tätä – no ei odotettu – mutta tätä varten on töitä tehty.

Kinnulan abiturientit suuntasivat keskuskoulun pihalta kyläajelulle.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>