Uutiset Heikki Jämsén

Teknisentyön kursseja tulossa syksyllä lukioon

Sivistyslautakunta päättää maaliskuun lopulla, otetaanko tekninentyö jo syksyllä osaksi Wiitaunionin aluelukion opetussuunnitelmaa.

Aluelukio on yhdistänyt ja uudistanut opetussuunnitelmiaan viime vuodesta lähtien. Samalla on mietitty uutta sisältöä lukio-opiskeluun.

— Tänä vuonna työn alla ovat teknisentyön ja tekstiilityön uudistaminen ja lisääminen molempien lukioiden tarjontaan. Pihtiputaalla tekstiilityö on ollut opetussuunnitelmassa jo yli kymmenen vuoden ajan, mutta teknistä työtä ei ole ollut kummassakaan, rehtori Pentti Räisänen sanoo.

Räisänen kertoo, että kurssien sisältö suunnitellaan tukemaan muiden oppiaineiden sisältöjä, esimerkiksi kuvataidetta tietotekniikkaa ja fysiikkaa.

— Samalla uudistus tukee tarvetta lähentää lukio-opetusta käytäntöön. Valtakunnallisesti on menossa monia hankkeita, joilla etsitään uusia lukion ja työelämän välisiä yhteyksiä ja lievennetään kuvaa lukion teoreettisuudesta.

Suunnitteilla on tarjota tuleville lukiolaisille kummassakin lukiossa kaksi erillistä teknisentyön kurssia, Pihtiputaalla teknisiä töitä opettava Veliolavi Haverinen kertoo.

— Toinen on ilmeisesti elektroniikan kurssi ja toinen tuotesuunnitteluun liittyvä kurssi, työnimeltään Design.

Veliolavi Haverinen luottaa siihen, että teknisentyön kursseja valitaan.

— Kädentaidoista on hyötyä monilla aloilla.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>