Lukijalta Lukijalta

Kuntatyöntekijöiden puolella

Haluan tuoda julki mielipiteeni kuntatyöntekijöiden puutteellisesta arvostuksesta.

Minulle on säännöllisesti esitetty tulkintaa, kuinka kuntatyöntekijöitä on muka liikaa kunnassamme ja osa jopa ”turhissa” työtehtävissä.

Tällainen tulkinta loukkaa allekirjoittanutta kaikkien kuntatyöntekijöiden puolesta ja onhan minulla ”oma lehmä ojassa”, koska olen itsekin kuntatyöntekijä.

Kaikista törkeintä mielestäni on se, että vähän väliä jankutetaan kunnantalolla olevista ”suojatyöpaikoista”.
Mielestäni Pihtiputaan kunnantalolla jokaisen toimiston oven sisäpuolella tehdään arvokasta ja merkityksellistä työtä.

On vanhanaikaista ajattelua, että kaikki ”työ” on pelkästään lapiolla tai kirveellä suoritettu työ. Arvostan toki todella suuresti myös ”lapio- ja kirvespuolen työtä”.
Viime syksynä lapioin omassa pihassani 50 kuutiota maata, hiekkaa ja multaa. Tuskin kovinkaan moni nykyään lapioisi tuollaista määrää?

Olin kai jonkun mielestä tyhmä, kun en tilannut pihaani konevoimaa. Halusin vain tehdä fyysistä työtä. Silloin mieleeni tuli ajatus, kuinka fyysistä ja kuluttavaa työtä ennenvanhaan on tehty.

Mielestäni kaikki työ on arvokasta ja merkityksellistä. Tehdään sitä sitten kunnantalolla, vanhainkodissa, päiväkodissa, mielenterveyspuolella, vammaispalvelussa, terveyskeskuksessa, kouluissa, yksityisyrityksissä jne.

On olemassa myös työtä, jota tehdään toimistossa näyttöpäätteellä. Tietokoneen näyttöruudun tuijottaminen kahdeksan tuntia päivässä on varmasti täyttä työtä.

On myös olemassa sosiaalista työtä, jota tehdään omalla persoonalla ja se työ on yleensä psyykkisesti kuormittavaa.

Ikuinen purnaamisen aihe tuntuu myös olevan yksityisen ja julkisen työnantajan työntekijöilleen tarjoamissa työsuhde-eduissa.

Mielestäni ei ole kuntatyötekijöiden vika, jos yksityisyrityksissä työskentelevillä on kehnommat vuosiloma -ja sairauslomaedut.

Jokainen voi itse opiskellessaan ja ammattiaan valitessaan katsoa omia etujaan ja hakeutua sen mukaisiin työtehtäviin.

Lyhyesti kiteytettynä: Kaikkia meitä tarvitaan. Yrittäjiä, duunareita, johtajia ja juoksupoikia.

Karri Paananen,
Pihtiputaan
Kokoomuksen
1. varavaltuutettu,
sivistyslautakunnan
jäsen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>