Viihde Niina Luomala

Kuorosota-kuoro lauloi diakoniatyölle nelinumeroisen summan

Pihtiputaan kirkko täyttyi sunnuntaina ihmisistä ja musiikista, kun Kuorosota-ohjelmasta tuttu Pihtiputaan kuoro esiintyi.

Konsertti yhdisteli klassisia virsiä ja uudempia kappaleita, jotka ovat monelle tuttuja rippikoulusta. Kuorosodan kapellimestari Harri Pekkarinen on sovittanut kappaleita uudestaan ja kuorolla kappaleisiin on saatu ilmaisuvoimaa ja mahtipontisuutta.

Kuoron jäsenistö on hieman muuttunut Kuorosodan ajoista, mutta muutokset eivät ole horjuttaneet kuoron hyvää yhteishenkeä.

— Porukka on osittain vaihtunut, mutta ei haitannut. Tosi hyvä porukka, laulaja Riikka Siekkinen toteaa. Samaa mieltä on Jouni Varis:
— Ihan kuin ei olisi taukoa ollutkaan!

Konsertin järjestivät yhteistyössä LC Pihtipudas ja seurakunta. Kirkkoon tuli kaksisataaviisikymmentä kuulijaa ja tuottoa kertyi nelinumeroinen summa. Tuotto menee omaishoitajien virkistyspäivään.

— Tämä on LC Pihtiputaalle mieluinen projekti, klubin presidentti Pekka Salminen sanoo ja painottaa, että omaishoitajat tekevät arvokasta työtä, jossa ei lasketa työtunteja tai vaihdeta vuoroja.

— Työtä tehdään sydämellä. Se, että seurakunta lähtee virkistämään ihmisiä, jotka ovat sen tarpeessa, on minusta hienoa, Salminen sanoo. Myös kuorolaiset kokevat kohteen tärkeäksi.

— Tosi hyvä. Nyt varsinkin kun olen kuunnellut, miten Jyväskylässä aiotaan säästää omaishoitajista. Omaishoitajien palkka on nytkin olematon. Jos kunnat lähtee siitä säästämään, niin on kyllä naurettava kohde, Jouni Varis sanoo.
— Se on enemmän kuin kahdeksan tuntia työtä päivässä. Omaishoitajat tarvitsevat lepopäiviä. Monet rasittuvat liikaa, Varis huomauttaa.

Kuorosota-kuoron näillä näkymin viimeinen kiertue alkoi lauantaina Haapajärveltä.
Sunnuntaisen Pihtiputaan keikan jälkeen kuoro valmistautuu ensi viikon koitoksiin: perjantaiseen Viitasaaren ja sunnuntaiseen Kinnulan keikkaan.
Ensi kuun puolella kuoro esiintyy vielä Eskilstunassa Ruotsissa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>