Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Sinnikkäiltä naisilta lahja 150-vuotiaalle Pihtiputaalle

Kymmenennen kautensa Mestaruusliigassa päättäneet Pislaplokin naiset antoivat juhlavuottaan viettävälle Pihtiputaalla hienon lahjan säilyttämällä sarjapaikkansa.

Pihtiputaan näkyvyys on turvattu lentopallon osalta lehtien urheilusivuilla ja sähköisessä mediassa vuodeksi eteenpäin.
Onnea Ploki! Kymmenen kautta Mestaruusliigassa on Pihtiputaan kokoisen maaseutukunnan urheiluseuralle saavutus, jonka merkitystä ei täysin ymmärretä.

Tämän päivän Pihtipudas tunnetaan urheilun kautta. Keihäskarnevaalit kääntää yleisurheiluväen katseet Pihtiputaalle kerran vuodessa, mutta paikkakunnan naisten otteita Mestaruusliigassa seurataan syyskuun lopusta pitkälle kevääseen. Ensi vuoden tavoite on, että Ploki pelaa vielä huhtikuun puolella.

Plokin kausi muistetaan muutenkin kuin kymmenvuotisen liigaurakan viemisestä kunnialla päätökseen. Kauden alku oli takkuinen ja johti ensimmäistä kertaa päävalmentajan vaihtamiseen kesken kauden. Joukkueen peräsimeen istutettiin lajin kokenut puurtaja Olli Nenonen, joka onnistui nostamaan pelaajien itsetunnon tasolle, jolla karsintaottelut voitettiin näytöstyyliin. Kuopiolaisille ei menetetty kolmessa ottelussa yhtään erää.

Pihtiputaalaisten otteita tarkkaan seuraavan yleisön usko kesti vastoinkäymisistä huolimatta. Plokin runkosarjan kotiotteluita seurasi keskimäärin 340 katsojaa.

Vertailukohdaksi voi nostaa katsojatilaston hännänhuipun LiigaEuran, jonka kotiotteluihin myytiin keskimäärin 270 lippua. Euran asukasluku ylittää 12 400.

Pihtiputaalaisesta naislentopalloilusta on tullut ihmisiä yhdistävä tekijä neljän maakunnan alueella. Plokin naisten kotiotteluita tullaan katsomaan Keski-Suomen lisäksi Pohjois-Savosta ja Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalta.

Voi kysyä, miten tällaisen sirkuksen pyörittäminen onnistuu 4 400 asukkaan kunnassa. Yhtä oikeaa vastausta ei ole, mutta sen tietää jokainen, että ilman sitoutunutta vapaaehtoisten joukkoa liigalentopalloa ei meillä pelattaisi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>