Uutiset Juha Kivinen

”Kinnulan ei siihen kelkkaan kannata lähteä”

Kinnulan naapurissa Lestijärvellä on vireillä suuria suunnitelmia tuulivoiman hyödyntämisestä sähköntuotannossa, ja myös Kinnulan kunnassa on alustavasti mietitty tuulivoiman mahdollisuuksia.

Ei kannata, jos asiaa kysytään Kinnulan Perussuomalaisten puheenjohtajalta Harri Virtalalta. Hän perustaa kantansa omiin kokemuksiinsa kotipihalla Markokylällä.

— Minä olen pettynyt tuulivoimaan, siitä et saa ikinä omiasi pois. Laitoin tuulimyllyn lokakuussa 2009 ja siitä asti se on tuottanut vain 184 kilowattia. Se ei ole paljon mitään.

Harri Virtala innostui vaimonsa Seijan kanssa ostamaan tuulimyllyn raisiolaiselta firmalta, kun hän oli hankkimassa talonsa katolle kahta lisäpaneelia aurinkoenergian keräämiseksi.

— Myyjä rupesi kehumaan, kuinka mylly tuottaa sähköä niin että rutina käy. Piru se mitään pyörittänyt. Mylly maksoi yhdeksäntonnia. Sitä rahaa en saa koskaan takaisin.

Harri Virtalan mielestä Kinnulan tulevaisuus ei ole tuulivoimassa, koska seudulla ei tuule tarpeeksi, eikä hän ole kuullut tuulivoiman kannattavan missään muuallakaan Suomessa.

— Tämä on näitä vihreiden ideoita. Sehän on tutkittu asia, ettei ne toimi kunnolla edes rannikolla. Joko tuulee liikaa tai liian vähän. Myllyhän ei saa mennä myöskään liian kovaa, se lyö jarrun päälle.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>