Uutiset Heikki Jämsén

Putaanvirrasta tehdään toimiva ja turvallinen koulu

Pihtiputaan kunnan historian suurimman rakennushankkeen Putaanvirran koulun harjannostajaisia juhlittiin perjantaina.

Uudelle kunnanjohtajalle Ari Kinnuselle tuli heti pestinsä alussa selväksi, kuinka tärkeästä asiasta kuntalaisten kannalta oli kyse.

— Ensimmäisen kerran otin vastaan mielenosoituksen. Vaatimuksena oli, että koulu on saatava äkkiä rakenteille.

Koulun kustannukset ovat vähintään 6,8 miljoonaa euroa. Pihan rakentaminen maksaa noin 300 000 euroa. Maakuntahallitus käsittelee pihahankkeen rahoituksen toukokuussa.

Työmaa etenee suunnitellusti. Rakennus on saatava valmiiksi niin, että syyslukukausi voidaan aloittaa uusissa tiloissa. Osa urakoista on edennyt odotettua vauhdikkaammin, osa on aavistuksen myöhässä.

— Parakit viedään pois kesäkuusssa, joten työmaan venymismahdollisuutta meillä ei ole, Ari Kinnunen muistutti. 

Hankkeen valvoja Kalle Hokkanen selosti rakentamisen vaiheita. Uutta rakennetaan 3300 neliötä ja vanhempaa hallinto-osaa saneerataan vajaa 600 neliötä. Työssä korostuu siisteys.

— Rakenteita ei peitetä ennen kuin ne on tarkastettu. Kaikki eloperäinen aines poistetaan.

— Tarkoitus on, että koulu toimii terveellisenä tukikohtana tuleville eläkkeidemme maksajille koko 50 vuoden elinkaarensa ajan. Haluamme, että koululaiset jaksavat aikuistuttuaan käydä töissä, eivätkä altistu ainakaan tässä rakennuksessa sisäilmaongelmille, Kalle Hokkanen totesi.

Koulunjohtaja Tuija Jämsén kiitti päättäjiä siitä, että Putaanvirran koulun rakentaminen saatiin käyntiin monien vaiheiden jälkeen.

— Koko suunnittelu- ja rakentamisajan olemme aistineet, että meitä rakennuksen tulevia käyttäjiä on haluttu kuulla ja huolenaiheemme on otettu vakavasti. Liikkeellä on oltu sillä mielellä, että nyt rakennetaan hyvä ja turvallinen koulu.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>