Viihde Juha Kivinen

Johanna Pekkarinen haluaa listakärkeen, mutta omalla musiikillaan

Kinnula on tuottanut pieneksi pitäjäksi paljon muusikoita ja laulajia. Sukunimestä saattoi päätellä, että siellä ovat myös Nelosen Voice Of Finland -kilpailuun osallistuneen Johanna Pekkarisen (33) juuret.

Johanna Pekkarinen on laulanut pienestä asti ja soittanut klassista pianoa musiikkiopistossa 16-vuotiaaksi. Musiikista ei kuitenkaan aluksi näyttänyt tulevan Johannan leipäpuuta. Ensin hänen mielessään kävi näyttelijän ura, mutta lopulta Johanna opiskeli liikunnanopettajaksi Jyväskylässä.

Valmistuttuaan Johanna pääsi opettajaksi Lappeenrantaan, jossa hän huomasi, että musiikki taitaa olla sittenkin se rakkain asia. Elämään tuli kolme kirjainta: CVT eli lyhenne sanoista Complete Vocal Technique, suomeksi kokonaisvaltaisen äänenkäytön tekniikka.

Tanskalaisen laulupedagogin Cathrine Sadolinin kehittämä tekniikka houkutteli Johannaa niin paljon, että hän alkoi opiskella sitä Helsingissä ja jatkoi Kööpenhaminassa. Johanna valmistui CVT-laulunopettajaksi pari vuotta sitten. Silloin hän päätti, että siitä tulee päätyö keikkailun ohella. Johanna perusti oman toiminimen, ja nyt hänellä on noin 70 opetettavaa.

Johanna Pekkarinen kertoo CVT-tekniikan antavan mahdollisuuden kaikkien ihmisäänten tuottamiseen luonnollisella ja turvallisella tavalla, tyylisuunnasta riippumatta.

— Kaikki voivat oppia laulamaan. Sitä voi verrata mihin tahansa motoriseen taitoon, vaikka kävelemiseen. Soundi pystytään toteuttamaan, oli se sitten örinäheviä tai klassista laulua.

Johanna myöntää, että ihmisissä on herättänyt jopa halveksuntaa ja vastarintaa väite, että kenestä tahansa voi tulla laulaja. Hän korostaa, että CVT perustuu tutkittuun fysiologiseen tietoon. Johanna tuumaa, että laulajan voisi tehdä vaikka Matti Nykäsestä, jos Matilla riittää motivaatiota.

Johanna Pekkarinen sanoo rakastavansa opettamista, mutta hän toivoo, että oma laulu-ura olisi yhä isommassa roolissa. Johanna kuuluu keskisuomalaismuusikoista koostuvaan Misleds-bändiin ja lisäksi hän on tehnyt duokeikkoja viitasaarelaisen Markku Rostin kanssa.

Misleds soittaa englanninkielistä, funk-henkistä rockia. Bändin kanssa Johanna haluaa päästä listojen kärkeen asti, ja ennen kaikkea omalla musiikilla, ei muiden sävellyksillä.

Bändin solistin uran asettaminen etusijalle taisi myös erottaa Johannan useimmista muista Voice Of Finlandin kilpailijoista. Häntä ei jäänytkään harmittamaan putoaminen kisasta kaksintaisteluvaiheessa.

— Se olisi ollut pettymys ehkä sitten, jos olisin ollut tekemässä omaa musiikkiani, mutta lauloin siellä muiden biisejä, jotka eivät välttämättä olleet sydäntäni lähellä. Enkä tunne niinkään olevani artisti kuin osa bändiä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>