Viihde Niina Luomala

Muttiteatteri valmistelee esitystä Muhola-päiville

Muholassa innokas kyläläisporukka on koonnut näytelmäryhmän, joka valmistelee parhaillaan näytelmää heinäkuisille Muhola-päiville.

Ajatus teatterista syntyi jo viime syksynä Muhola-seuran kokouksessa, kun haluttiin keksiä Muhola-päiville jotain uutta. Projekti pyörähti kunnolla käyntiin noin kuukausi sitten kun ryhmä aloitti harjoitukset. Näyttelijöitä on kahdeksantoista, osa isommissa ja osa pienemmissä rooleissa.

Nimeksi tuli yhteisen ideoinnin jälkeen Muttiteatteri. Mu-alku viittaa Muholaan ja mutti taas on paikallinen perinneruoka, joka on tehty ohrasta ja jossa kaikki ainekset sekoitetaan yhteen. Samanlainen ajatus on Muttiteatterissa:

— On miehiä ja naisia ja lapsia. Skaala on hyvä, ohjaaja Matleena Väisänen sanoo.

Matleena Väisänen opiskelee Kokkolassa Centria-ammattikorkeakoulussa esittävää taidetta. Väisänen opiskelee kolmatta eli toiseksi viimeistä vuotta ja valmistuu sitten teatteri-ilmaisun ohjaajaksi. Koska opinnot vievät paljon aikaa, näytelmän pohjaksi valittiin valmis teksti.
Tekstiksi valikoitui Markku Pölösen ”Emmauksen tiellä”.

— Kun luvat oli saatu ja täälläkin tuli hyväksyntää niin lähdettiin siitä veistelemään. Se on kesäteatteriesitykseksi sopiva, siinä on teemoja jotka aina sytyttää ja pistää miettimään, Väisänen kertoo.

— Se kyllä istuu tänne Muholan kylälle oikein hyvin, Toini Hämäläinen lisää.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>