Urheilu Juha Kivinen

Ei mennyt Antin omaisuus jakoon Junganjärven juoksussa

Opettaja Antti Heikkinen oli ideoimassa ensimmäistä Junganjärven Ympärijuoksua tasan kolmekymmentä vuotta sitten, ja lauantaina hän oli taas remmissä, nyt kilpailun kuuluttajana.

Antti Heikkinen hauskuutti kilpailun lomassa yleisöä. Hän oli valmis panemaan rahojaan pantiksi siitä, että nykyisen pohjoisen Keski-Suomen maalaispoliisin Jouni Rinteen vuonna 1990 juoksema 36,55 säilyy kilpasarjan reittiennätyksenä 12,3 kilometrin pituisella lenkillä.

Antti perusti kovan uskonsa muun muassa siihen, että samaan aikaan sattui olemaan maantiejuoksun SM-kisat, joten aivan kovimmat nimet eivät Muurasjärvelle kerinneet.

Ja oikeassahan Antti oli. Miesten kilpasarjan voittoon riitti aika 43.08, jonka kellotti tikkakoskelainen Samu Nerg (21). Myös Samun isä Raimo Nerg ja setä Erkki Nerg ovat pitkänmatkanjuoksijoita. Samu juoksi nyt ensi kertaa Muurasjärvellä.

— Viikon päästä olisi edessä ensimmäinen puolimaratonini Ylistarossa ja tämä oli viimeistelyharjoitusta sinne. Tämä oli pisin matka, mitä olen tähän mennessä juossut kilpaa, aiempi oli kymppitonni.

Samu Nerg oli aiemmin pikajuoksija. 15-vuotiaana hän oli SM-kisojen yhdeksäs 200 metrin aidoissa. Neljä vuotta sitten hän alkoi siirtyä pidemmille matkoille ja pari viime vuotta hän on harjoitellut niitä tosissaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>