Uutiset Niina Luomala

Rakennuspalo johti öljyntorjuntatehtäviin Kojolassa

Kojolassa Lusikkanevantiellä syttyi perjantai-iltapäivällä rakennuspalo, joka johti lopulta öljyntorjuntatehtäviin, kun palavasta rakennuksesta pääsi valumaan viemärin kautta öljyä läheiseen kanavaan.

280 neliömetrin kokoinen konehalli kuului maanrakennusyritys Jarkko & Simo Hänniselle.

Työntekijät havaitsivat välikatolta alkaneen palon puoli neljän aikaan iltapäivällä ja hälyttivät palokunnan. Palo eteni nopeasti, mutta työntekijät ehtivät poistaa rakennuksesta muun muassa kuorma-auton, perävaunun ja kaasupulloja.

Ensimmäisenä paikalle saapui Muurasjärven paloauto, mutta avun saapuessa mitään ei ollut enää pelastettavissa.
Yrittäjä Jarkko Hänninen kertoo, että välikatto romahti alas kahdenkymmenen minuutin sisällä palon syttymisestä.

— Se paloi loppujen lopuksi äkkiä. Varmaan kahdessa tunnissa oli kaikki sammutettu, mitä sammutettavissa oli, Hänninen kertoo. Rakennuksen mukana paloi muun muassa mittalaitteita ja työkaluja, sekä sosiaalitiloihin jäänyttä yksityisomaisuutta.

Jarkko Hänninen arvelee rahallisten vahinkojen kohoavan satoihin tuhansiin euroihin, vaikka työntekijöiden ripeän toiminnan ansiosta säästyttiin yli sadantuhannen vahingoilta. Muurasjärven auton lisäksi apua tuli Keski-Suomen ja Oulun pelastuslaitoksilta.

Jarkko Hänninen arvelee rakennuksessa olleen noin viisisataa litraa öljyä. Osa öljystä ehti palaa, mutta palon aikana sitä myös valui viemäreiden kautta läheiseen kanavaan. Kanavaan tehtiin perjantai-iltana patoja ja öljypuomit. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>