Urheilu Juha Kivinen

Plokin A-tyttöjen SM-hopea oli voitettu mitali

Hopeamitali tahtoo maistua happamalta palloilulajien finaalien jälkeen, mutta Ploki kävi hakemassa voitetun hopean Kuusamossa pelatusta lentopallon A-tyttöjen SM-finaaliturnauksesta.

Suomen mestaruuden vei LP Kangasala, joka lähti jo syksyllä kauteen suurimpana mestarisuosikkina. Ploki antoi sille kuitenkin kovan vastuksen loppuottelun avauserässä ja johti parhaimmillaan 8-2.

LP Kangasala vei kuitenkin erävoiton jatkopalloilla, eikä Plokilla riittänyt enää paukkuja toiseen erään. SM-kulta meni kangasalalaisille 2-0 (26-24, 25-14).

Ennen finaalia Ploki oli kuitenkin kaatanut niin pahoja vastustajia, että hopeariemuun oli paljon aihetta. Finaaliin pääsivätkin kiistatta Suomen kaksi parasta A-tyttöjoukkuetta, olihan Ploki hallinnut myös jo pitkin talvea SM-sarjan pohjoisen alueen poolipelejä.

Samalla Ploki kirkasti viimevuotisen SM-pronssinsa. Ploki on A-tyttöjen kestomenestyjiä Pihtiputaan lukion lentopallolinjan vahvan työn ansiosta. SM-mitali oli seuralle viides yhdeksän vuoden aikana. Aiemmin on tullut kaksi kultaa ja kaksi pronssia. Sitä enemmän on mitaleita rohmunnut vain LP Kangasala.

Plokin A-tyttöjen valmentajana toiminut Pihtiputaan lukion lentopallolinjan päävalmentaja Olli Nenonen myönsi SM-hopean kertovan siitä, että lentopallolinjalla tehdään asioita oikein.

— Mitali on aina mitali. Se kertoo kokonaiskuvassa hyvästä suorituksesta. Onneksi aina sen verran kanttirauta kesti ja rutiinia oli niin paljon, että käännettiin pelit kotiin. Loppuottelussa ei uskallettu enää haastaa laidasta riittävästi.

SM-mitali oli hieno palkinto myös kannustusjoukoille. Sotkamosta Pihtiputaan lukioon tulleen Sanni Määtän äiti Liisa Paavola kiitteli kovasti lentopallolinjaa ja erityisesti valmentaja Martti Karjalaista.

— Sannihan oli menossa Kuopioon, ja siitä ollaan oltu ihan hirvittävän tyytyväisiä, ettei mennyt. Sanni ei olisi kehittynyt missään muualla noin hyvin kuin Pihtiputaalla. Ja Martti on ihana! Martti, Pihtiputaan sielu. Hän on ollut kuin puoliksi isä noille lapsille.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>