Uutiset Juha Kivinen

Työväentalolla uskottiin, että SDP:llä on vielä paljon annettavaa hallituksessa

Sosiaalidemokraatit saivat huonoja uutisia juuri vapun alla julkaistuista gallup-luvuista. Hallituksen raskas kevät oli pudottanut puolueen kannatuksen 16,2 prosenttiin ja vasta neljännelle sijalle.

Pihtiputaan Työväentalolla pidetyssä Pihtiputaan ja Kinnulan demareiden yhteisessä vappujuhlassa ei suostuttu kuitenkaan pilaamaan vapputunnelmaa gallupien takia. Ohjelmassa oli paljon huumoria ja ilonpitoa.

— Pidetään hymy huulilla ja nostetaan ne prosentit! Jos me murjotetaan, ei sillä saada mitään aikaan. Ollaan hyviä ja positiivisia, niin kyllä se sieltä tulee, rohkaisi kunnanvaltuutettu Olavi Tuikkanen kerrottuaan muutamia vappukaskuja Tyhjäkäynnistä ja muista legendaarisista kinnulalaisista.

Uskoa valoi myös juhlapuhuja, Viitasaaren kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja kansanedustaja Tuula Peltosen eduskunta-avustaja Sonja Kekkonen.

— Tulosten edessä on oltava nöyrä, mutta toisaalta edessä on oletettavasti kaksi vuotta töitä ennen seuraavia eduskuntavaaleja. Silloin nähdään, mitä tämä hallitus on todella saanut aikaan ja mitataan ne kannatusluvut, joilla todella on merkitystä, Kekkonen huomautti.

Sonja Kekkonen arvioi, että SDP:n äänestäjät ovat tarkkanäköisiä ja seuraavat oman puolueensa politiikkaa, joten sote- ja kuntauudistuksen sekä osinkoverouudistuksen kaltaiset asiat näkyvät kannatuksessa.

— Kokoomusta äänestävät eivät välttämättä ole edes kovin kiinnostuneita siitä, mitä kokoomus hallituksessa tekee. Meidän kannattajamme rankaisevat meitä johdonmukaisesti, ja niin kuuluukin tehdä. Mutta olen myös vakuuttunut, että SDP:llä on tällä hallituskaudella vielä paljon annettavaa, Kekkonen uskoi.

Kokoomus ei ollut kärsinyt gallupissa hallitusvastuusta yhtä pahasti kuin SDP. Se sai 19,2 prosentin kannatuksen ja hävisi vain täpärästi keskustalle.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>