Uutiset Juha Kivinen

Koko pitäjän yhteislupa voisi tuoda enemmän ilveksen kaatolupia Pihtiputaalle

Metsästäjät ovat kaivanneet Pihtiputaalle enemmän ilveksen kaatolupia kuin ne kolme, jotka Suomen riistakeskus on myöntänyt pitäjään vuosittain. Nyt Pihtiputaalla aiotaan yhdistää metsästysseurojen voimat hakemalla yhtä yhteistä lupaa koko kunnan alueelle. Sen avulla Pihtiputaalle uskotaan saatavan lisää ilveksen kaatolupia — ehkä viisi tai toiveikkaimissa arvioissa jopa seitsemän.

Pihtiputaan riistanhoitoyhdistys kutsui metsästysseurat ja -seurueet Jukolaan sopimaan menettelystä ensi talven ilvesjahdissa. Lähes kaikista seuroista oli edustus paikalla, eikä kukaan vastustanut yhteisluvan hakemista. Lupaa hakevaksi henkilöksi valtuutettiin Ismo Pietiläinen.

Jotta lupa-alueesta tulee mahdollisimman aukoton, seurojen edustajia pyydetään käymään juhannukseen mennessä riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaajan Aulis Loukusan yrityspalvelun toimistolla vahvistamassa yhteislupaan osallistuminen. Samalla on ilmoitettava seuran metsästysalueen pinta-ala.

Kiinnostusta yhteislupaan lisää myös täksi vuodeksi Keski-Suomeen tullut uusi sääntö. jonka mukaan ilveksen kaatolupia myönnetään vain hakijoille, joiden metsästyspinta-ala on yli 30 000 hehtaaria.

Riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Ismo Turpeinen kertoi, että ilveskanta on kova, eikä kolmen ilveksen vuosittainen kaato sitä hetkauta alaspäin. Joulun alla ilvespentueita oli pyörinyt talojen pihoissa asti.

— Se on melkoinen rasite riistakannalle, kun emän ja kolmen pennun porukka liikkuu yhdessä, Ismo Turpeinen tuumasi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>