Pääkirjoitus Juha Kivinen

Kesäriennoissa yhä enemmän valinnanvaraa

Kesätapahtumien esitteleminen heti kesäkuun alussa ei ole aina tuntunut yhtä luontevalta, koska ilmassa ei ole ollut vielä tarpeeksi suven tuntua. Tänä vuonna ei ole sitä huolta.

Oikea lämmin kesä tulla tupsahti jo hyvissä ajoin toukokuussa, eikä kukaan enää muista, kuinka vielä vapun jälkeen tuskailtiin pitkää ja kylmää kevättä. Sopii toivoa, että koko kesästä tulee yhtä hieno kuin alku lupaa. Ilmojen soisi suosivan senkin vuoksi, että nyt on näillä seuduilla kesätapahtumia entistäkin runsaammin. Tapahtumakalenterissa on kunnolla sutinaa jokaiselle viikonlopulle juhannuksen jälkeen aina elokuun puolelle asti.

Pihtiputaalla kalenteria täyttävät jälleen kiitettävästi paikallisen yrittäjäyhdistyksen alajaoston Kauppakomppanian puuhaamat tapahtumat, eli kolmatta kertaa urheilukalastajien kanssa järjestettävä Nyt nappaa sekä tämän kesän uutuus Puttaan Paremmat Päivät. Päivien aikana on luvassa tekemistä niin isoille kuin pienillekin, näkyvimpänä tempauksena PutaanporttiPop ja tähtiesiintyjät Paula Koivuniemi sekä Ismo Alanko.

Kauppakomppanian virkeä ote on kovasti piristänyt Pihtiputaan kesäilmettä. Toivottavasti pihtiputaalaiset ehtivät käydä lomareissujensa välissä myös oman kylän riennoissa. Ainakin keihäskarnevaalit, PutaanporttiPop ja kahdet totoravit keräävät väkeä varmasti jälleen kauempaakin.

Kinnulassa keskitetään kesätapahtumia taas perinteisesti Kinnula-päiville, ja se malli näyttää olevan hyväksi havaittu. Joskus on mietitty sitä, pitäisikö tapahtumia levittää vähän laajemmalle ajanjaksolle, mutta ehkä Kinnulassa toimii juuri se, että ensin otetaan ilo irti porukalla ja sitten nautitaan omasta rauhasta mökillä tai missä kukin lomansa viettää.

Tärkeintä on, että töihin palatessa on sellainen olo, että on ollut lomalla.Parempaa ohjetta ei voi antaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>