musiikki, Muurasjärvi, nuoret Ylläpito

Bändileiriläiset soittivat ensi kertaa Harjulinnassa

— G, Es, F, B, Sibelius-lukion opettaja ja muusikko Hannu Sorsa kertaa kappaleen sointukulkua omalle ryhmälleen.

Käynnissä on PoPi ry:n järjestämä bändileiri, joka pidetään ensimmäistä kertaa Muurasjärvellä Harjulinnassa. Peningin koulua kun ei tällä kertaa voitu käyttää.

 — Tämä on loistava paikka leirin pitämiseen, sillä tilaa on paljon, Sorsa kehuu.

Leirillä on kaksi opettajaa, Sorsan lisäksi edellisvuosista tuttuun tapaan läänintaiteilija Ilkka Rantamäki. Kahdenkymmenen leiriläisen porukka jaetaan kahtia, jotta kaikki pääsisivät soittamaan mahdollisimman paljon.

Tällä kertaa noin puolet leiriläisistä on ensikertalaisia. Niin myös 12-vuotias Elias Lamminniemi, joka soittaa koskettimia.

— Puoli vuotta olen näitä nyt soittanut. Kuulin tästä leiristä musiikinopettajalta, niin päätin sitten tulla, hän sanoo.

Myös yksitoistavuotiaat Miina Hytönen, Elli Höykinpuro ja Veera Jämsén ovat leirillä ensimmäistä kertaa.

— Soittaminen on kivaa ja musiikinopettaja kertoi tästä, joten tultiin, kertovat myös tytöt.

Neljä päivää kestävällä leirillä tehdään kovasti töitä. Joka päivä harjoitellaan kahdeksan tunnin ajan. Kehitystä ehtii siis tapahtua.

— On mahtavaa nähdä, kun joku onnistuu ja bändin imu lähtee viemään soittajia mukanaan. Se on parasta palkkiota, kun näkee nuorten soittajien silmistä, että nyt menee hyvin, Sorsa hymyilee.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>