Muurasjärvi Niina Luomala

Muurasjärvellä kyläkauppapäivä oli oman marketin juhla

MuurasMarketissa nautittiin lauantaina lettukahvit valtakunnallisen kyläkauppapäivän ja MuurasMarketin yksivuotisjuhlan kunniaksi. Kauppiaat Helena Kokkonen ja Marjo Orava toteavat, että kulunut vuosi on mennyt opetellessa.

— On mennyt ihan hyvin, mutta onhan tässä ollut ylä- ja alamäkiä vuoden aikana, Marjo Orava sanoo. Odottamattomia ongelmia ovat aiheuttaneet esimerkiksi kylmälaitteet, jotka ovat päässeet lämpenemään pariin kertaan. Syy ongelmiin on ollut katto, joka remontoidaan syksyllä.

— Kattoon laitetaan tukipilarit, mutta remontti tehdään niin että kauppa on auki. Olihan se vähän odotettavissakin että kun vanhaa remontoidaan niin ei välttämättä yhdellä remontilla selvitä, Marjo Orava toteaa.

Kauppiaat toteavat, että kaupan ensimmäinen vuosi oli aika plus miinus nolla. Kauppa on käynyt, mutta vaihtelut ovat suuria. Syksyisin kylän omalla porukalla päivittäinen asiakasmäärä huitelee sadan puolin ja toisin, mutta mökkikaudella asiakasmäärä voi jopa tuplaantua. Yhtenä lauantaina kävi kaksisataa asiakasta.

MuurasMarketti on työllistänyt kauppiaiden lisäksi yhden vakituisen, neljä kausittaista kesätyöntekijää ja yhden tuuraajan.
Vakituinen työntekijä on ollut Marjon äiti Sirpa Hautakangas, joka on jäämässä nyt pois työstä.

— Hänen avustaan on kyllä annettava iso kiitos, Marjo Orava toteaa.

MuurasMarketti on nykyään auki myös sunnuntaisin, luultavasti elokuun loppuun asti.

Kyläläisille oma kauppa on ollut juuri niin tärkeä kuin kylän kaupattomana aikana painotettiin. Anja Varis on ollut tyytyväinen tarjontaan ja palveluun.

— Tänäkin aamuna sain kaikki mitä olin hakemassa!

Muurasjärveläinen Lauri Kananen tuli kavereidensa kanssa MuurasMarkettiin lettukahveille. Kauppaa on tullut käytettyä.

— Onhan se nyt aina kotiin päin. Se jouduttaa hirveästi kun ei tarvi käydä muualla, Kananen sanoo.

— Ei ole pitkiä jonoja, se on pikkukaupan etu. Eikä pääse eksymään.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>