Uutiset Juha Kivinen

Presidentti Sauli Niinistö tulee keihäskarnevaaleille

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö saapuu seuraamaan 43. Pihtiputaan Keihäskarnevaalien miesten pääkilpailua ensi sunnuntaina.

Niinistö oli lupautunut keihäskarnevaalien suojelijaksi Pihtiputaan 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Maanantaina varmistui, että presidentti kunnioittaa tapahtumaa myös läsnäolollaan. Presidentin seurueeseen kuuluu pihtiputaalaissyntyinen työministeri Lauri Ihalainen.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen vieraili Pihtiputaalla Putaanvirran koululla, keihäsmuseossa ja Rupon teollisuusalueella kymmenen vuotta sitten. Nyt tasavallan presidentti saapuu ensi kertaa seuraamaan keihäskarnevaaleja.

— Uskon että presidentin vierailu on samalla kunnianosoitus Suomen keihäsmiesten ja -naisten työlle, keihäskarnevaalitoimikunnan puheenjohtaja Alpo Kokkonen sanoo.

Presidentti Niinistö seurueineen viipyy Pihtiputaalla noin kaksi tuntia. Jos presidentin aikatauluun sopii, kunta tarjoaa hänelle päivällisen.

Sunnuntaina heitetään karnevaalien pääkilpailut, joissa taistellaan paikoista Moskovan MM-kilpailuihin. Naisten kisa alkaa kello 13 ja miesten kilpailu kello 14.30. Karnevaaleilta nähdään myös suora lähetys Yle TV 1:ssä.

— Elokuun Moskovan MM-kilpailuihin valittavien suomalaisheittäjien näytöt valitsijoille alkavat karnevaalikisoista, vahvistaa SUL:n valmennusjohtaja, pihtiputaalaissyntyinen Jorma Kemppainen.

— Taistelu miesten kolmen edustajan paikoista on nyt poikkeuksellisen kovaa, jopa armotonta, Kemppainen ennustaa.

Miesten kilpailun osanottajajoukko on hieman typistynyt terävimmästä kärjestään, mutta kovia nimiä on viivalle yhä astumassa, kirkkaimpana tähtinä Teemu Wirkkala ja Lontoon olympiapronssimitalisti Antti Ruuskanen. Ruuskasta on vaivannut kireä olkapää, mutta Pihtiputaalla hän yrittää rikkoa MM-kisojen A-rajan 83,50.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>