koulukeskus Niina Luomala

Uusi koulukeskuksen piha palvelee koulua ja tapahtumia

Pihtiputaan juhlavuoden kunniaksi taajamassa liikkuu kesän aikana paljon kaivureita. Työn alla ovat yhtä aikaa koulukeskuksen piha-alue, Pussisen tontin arkitori sekä tiehankkeet.

Yhdyskuntatekniikan päällikkö Ari Kahilainen kertoo, että koulukeskuksen maanrakennustyöt tehdään heinäkuun aikana. 

Pihaan tulee muun muassa parkour-alue yleiseen käyttöön. Tahkonpolun ja Putaanvirran koulujen pihoille tulee  keinuja, karuselli, kiipeily- ja riippumistelineitä, tasapainolaitteita sekä kivituhkapintainen rajattu sähly-tossupallokenttä. Nyt Savelassa oleva rullalautailualue siirtyy urheilukentän katsomon ja pallokentän väliin.

Kunnanjohtaja Ari Kinnunen kertoo, että hankkeeseen saatiin rahoitus muutama vuosi sitten tehdyn matkailututkimuksen perusteella. Tutkimuksessa selvisi, että Pihtiputaalla matkaillaan eniten sukulaisten ja tapahtumien vuoksi.
Tapahtumat, kuten keihäskarnevaalit ja Plokin pelit keskittyvät koulukeskuksen ympäristöön, joten alueen kehittäminen nähtiin tarpeelliseksi. Samalla haluttiin, että alue palvelisi kaikkia ikäryhmiä. Ala- ja yläkouluille on sijoitettu oppilaiden ikään sopivia pelejä ja laitteita ja urheilukentän läheisyyteen vanhemmille sopivia.

Heinäkuun alussa alkavat tietyöt Ruukintiellä, Asematiellä ja Asematien päässä kuormausalueen tiellä. Koulukeskuksen viereen rakennettavalla Hakatiellä rakennus on jo käynnissä ja Provastin tien rakennus aloitetaan pikimmiten.

Asematie kapenee nykyisestä 7,5 metrin leveydestä puolella metrillä. Kavennuksella hillitään ajonopeuksia. Asematien ja Kirkkotien sekä Asematien ja Tahkonpolun risteysalueet korotetaan. Lisäksi Asematietä korotetaan Ruukintien risteyksestä Kolimantien risteyksen paikkeille asti.

Hidastusta kaivataan myös Heinäjoen sillan ja Asematien väliselle osuudelle, jossa tietä korotetaan muutamalla sentillä.
Asematien ja Heinäjoen sillan välille ei ollut mahdollista saada kevyeen liikenteen väylää. Sillasta eteen päin väylä kulkee Ruukintien yhteydessä reunakivellä erotettuna Ahjolantien risteykseen asti, jossa väylä erkanee tiestä ja jatkuu erillisenä Reisjärventien risteykseen asti.

Asematien päätyyn niin sanotulle kuormausalueen tielle tulee kevyen liikenteen väylä. Väylä tulee Asematien länsipuolelle eli radan puolelle. Väylä jatkuu rautatien yli uimarannan risteykseen asti.

Myös Pussisen tontilla alkaa tapahtua heinäkuun alkupuolella. Tontille tulee kuudensadan neliömetrin kokoinen kiveyksestä tehty torialue sekä asfaltoidut parkkipaikat ja linja-autoasema.

Koulukyydit kulkevat jatkossa Koulutietä pitkin ja kääntyvät koulun pihassa kääntöalueella. Tiet kuuluvat Elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskuksen hankkeeseen ja kustannuksiin saadaan noin puolet EU-rahaa. Kunnan osuudeksi jää noin miljoona euroa.

Sekä piha-, että tieurakat tekee Keski-Suomen Kuljetus Oy.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>