Lukijalta Lukijalta

Salonpään alueella tarve kunnallistekniikalle

Me Salonpään alueelta Kinnulan Saarenkylältä kunnalta oman tontin ostaneet ja sinne rakentaneet olemme odottaneet jo pitkään luvatun kunnallisen vesijohdon, viemärin ja laajakaistan rakentamista alueelle.

Pidimme varmana, että nyt vihdoinkin tämä kaikki toteutuu ELY-keskuksen ja kunnan yhteisillä päätöksillä rahoittaa hanke. Tiedän, että tällaisen hankkeen rahoituspäätös ei ole mikään läpihuutojuttu, vaan se on tehty ottaen huomioon jo alueelle rakennetut tontit ja lukuisat Salonpään alueella ja sen ympäristössä olevat vielä rakentamattomat tontit.

Kinnulan edellinen valtuusto näki kunnallistekniikan tarpeellisuuden alueelle varaamalla ja tekemällä päätökset suunnitteluun ja rakentamiseen. Kunnan tekninen toimi teki sitovat sopimukset asukkaiden kanssa kirjallisesti.

Nyt uuden kunnanhallituksen päätökset on tehty siten, että ei rakenneta, rakennetaan ja taas, että valtuustolle esitetään, että kunnallistekniikkaa ei rakenneta.

Miten tällaisiin tuuliviiripäätöksentekijöihin voi luottaa. Eivät mitkään seikat muuta jo tehtyä kallista alueselvittelyä, suunnittelua, rakentamisen tarvetta ottaen huomioon myös ympäristötekijät. Tuskin ELY-keskuskaan hyväksyy rahojen siirtämistä toiseen kohteeseen näin hatarin perustein.

En odota vastaustanne, koska tähän ei ole mitään järkevää vastausta, paitsi ehkä kateus, näpäytys tai täydellinen kokemattomuus ja tietämättömyys. Keskustellaan sopimuksen oikeellisuudesta muilla foorumeilla.

Kinnulan kunta on rakentanut kunnallistekniikkaa kiitettävästi jopa alueilla, joissa ei ole vielä rakennuksia, eikä myytyjä tontteja, mutta aina kannattaa katsoa tulevaisuuteen, ei taaksepäin.

Me rakentajat olemme ottaneet kunnan ohjeiden mukaisesti huomioon putkien vedot ja asentaneet osaltamme kaiken valmiiksi. Nyt on tehtävä kalliita korjauksia.

Talviasuja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>