Uutiset Heikki Jämsén

Artistit loistivat, mutta yleisöä oli liian vähän

Putaanporttipopin esiintyjät, kärkinä Paula Koivuniemi ja Ismo Alanko, hoitivat oman osuutensa satakymmenprosenttisesti, mutta yleisömäärä oli järjestäjille karvas pettymys.

Tapahtumasta Pihtiputaan Yrittäjien ja Kauppakomppanian puolesta vetovastuuta kantanut Jouni Arvola arvioi, että paikalla oli 500-600 kuulijaa. Popedaa seurasi vuosi sitten 1 200 katsojaa.

— Tämä tietää järjestäjäporukalle aika isoa, yli kymmenentuhannen euron tappiota, Arvola kertoi.

Tapahtuma osui kesän ehkä vilkkaimpaan viikonloppuun Paula Koivuniemen aikataulun vuoksi. Alunpitäen Putaanporttipop oli tarkoitus pitää viikkoa myöhemmin, mutta päivää aikaistettiin, koska Koivuniemi haluttiin saada Pihtiputaalle.

Putaanporttipopin kanssa kävijöitä houkuttelivat samaan aikaan Muurasjärven muinaisnuorten kinkerit, Suovanlahden Traktorijazz, Jyväskylän Suomipop, Pyhäjärven Kihupäivät, Kaustisen kansanmusiikkifestivaali, Iisalmen olutfestivaali ja Tangomarkkinoiden loppukilpailu.

— Putaanporttipopin ajankohta oli väärä. Jatkossa järjestäjien pitää olla tapahtuma-aikaa miettiessään itsekkäitä, eikä mennä esiintyjien aikataulujen mukaan.
Putaanporttipoppia ei olla kuitenkaan hautaamassa, mutta jatkossa liikkeellä ollaan uusin keinoin.

— Yhtenä ajatuksena on järjestää taas Pihtiputaalla messut, joiden osaksi Putaanporttipop yhdistettäisiin.

Paula Koivuniemi ja Ismo Alanko tulivat Putaanporttiin musiikin huippuammattilaisista koottujen taustojensa kanssa. He antoivat palaa täysillä.

Ismo Alanko vangitsi lähes shamanistin ottein yleisön ja lämmitti sen Paula Koivuniemen poimittavaksi. Ihmiset tanssivat, lauloivat ja nauttivat Paulasta koko rahan edestä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>