Uutiset Ylläpito

Söpöt koirat valloittivat Puttaan pallokentän

Kun viime sunnuntaina käveli Pihtiputaan koulukeskuksen pallokentällä, sai nauttia auringonpaisteesta ja joka puolelta kuuluvasta iloisesta räksytyksestä. Pihtiputaan, Kinnulan ja Viitasaaren kennelkerhojen järjestämä koiranäyttely keräsi pallokentälle useita satoja koiria. Ennakkoon oli ilmoitettu 436 koiraa. Koiria omistajineen oli saapunut paikalle ympäri Suomea sekä myös rajan toiselta puolelta, Ruotsista.

Kansainvälisen koiranjalostusliiton luokitusjärjestelmän mukaisesti näyttelyssä arvosteltiin metsästyspystykorvat ja lappalaiset paimenpystykorvat ryhmästä 5, suuret ja pienet ajavat koirasta ryhmästä 6 sekä ryhmä 9 eli kääpiö- ja seurakoirat. Eniten näyttelyyn ilmoitettiin suomenajokoiria ja jämtlanninpystykorvia. Ryhmä 9 oli Pihtiputaan näyttelyssä mukana ensimmäistä kertaa ja se kokosi 215 koiraa. Ryhmässä oli eniten chihuahuaoita, joita oli yhteensä 34. Tiibetinspanieleita oli 28.

Koko näyttelyn kauneimmaksi koiraksi kruunattiin siilinjärveläinen tiibetinspanieli Vanessan Favourite.

Pihtiputaalainen Milla Myllynen oli kingcharlesinspanieli Cuddlier Kiss’n Ticklen, kutsumanimeltään Lunan, kanssa ensi kertaa näyttelyssä. Milla omistaa koiran yhdessä aitinsä Marjon kanssa.

Myllysillä ei ole suurta salaisuutta, kuinka koiran turkki saadaan pysymään sileänä.

— Pesu ja harjaus ovat tärkeitä, Marjo sanoi.

Luna on aiemmin ollut emäntiensä kanssa leikkimielisissä match show’ssa, mutta koiranäyttelyistä ei ole vielä ehtinyt kokemusta tulla.

— Saa nähdä, miten tässä käy, Marjo nauroi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>