Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Kotiseututyö käy kuusikymppiseltä kuin tanssi

Kotiseututyön kanssa voi olla tekemisissä huomaamattaan.

Kun tilaat Kotiseudun Sanomat tai ilmoitat siinä, tuet kotiseututyötä, koska paikallislehden omistaja ja kustantaja on kuusikymmentä vuotta sitten perustettu Pihtipudas-Seura. Tai kun kellahdat joululomallasi kinkunsyönnin jälkeen sohvalle, voit tarttua Kotiseutulehti Pihtiputaan Jouluun, joka on kotiseutuyhdistyksen väen voimainponnistus.

Kun käyt katsomassa paikkakunnalta kotiseutumuseoon koottuja esineitä, saat kuvan siitä miten täällä elettiin satoja vuosia sitten, mutta silmäilet huomaamattasi kotiseutuyhdistyksen aktiivisten jäsenten työn tuloksia.
Kun vietät omia perhejuhliasi tai osallistut tilaisuuksiin Wanhassa Pappilassa, törmäät väistämättä Pihtipudas-Seuraan. Yhdistys osti aikanaan seurakunnalta lähes purkukuntoon ränsistyneen pappilarakennuksen pihapiireineen ja kunnosti sen juhlatilaksi.

Pihtipudas-Seura tekee tärkeää työtään paikkakuntalaisten ja täällä vapaa-aikaansa viettävien ihmisten hyvinvoinnin ja viihtyvyyden eteen pitämättä siitä turhaa ääntä. Itseään korostamaton työtapa sopii puttaalaisuuteen, olemmehan omaksuneet täällä toisensa kohdanneiden hämäläisten, savolaisten ja pohjalaisten parhaat piirteet. Ei ihme, että kotiseututyö sujuu kuusikymppiseltä kuin tanssi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>