Uutiset Ylläpito

Niinikankaantielle saadaan harjakatot

Pihtiputaan Kiinteistöpalvelu Ky:llä on meneillään iso urakka Niinikankaantiellä. Niinihaka-kerrostalojen tasakatot puretaan ja tilalle laitetaan uudet harjakatot. Molempien kattojen purkaminen ja remontointi kestää yhteensä kolmisen kuukautta.

Kattoremontin tekeminen on välttämätöntä, sillä asunnoissa on tasakaton aiheuttamia vesivahinkoja. Vanhalla katolla oli kaksi reikää, joista sadevesi pääsi pois putkea pitkin. Putki on kuitenkin haljennut, ja vettä on päässyt menemään talon rakenteisiin.

Kunnantalon viereisessä talossa on tällä hetkellä pari kolmiota tyhjillään vesiongelmien vuoksi. Myös alemmassa talossa on yksi asunto tyhjillään. Niitä päästään remontoimaan sitten kun uudet katot on saatu paikoilleen.

— Asunnot ovat suosittuja. Kaikki varmasti täyttyvät, kunhan ne saadaan asumiskuntoon, Kiinteistöpalvelun Timo Kemppainen sanoo.

Katto saatiin Koukku-Koponen Oy:n autonosturilla kerrostalon päälle. Nostaminen täytyy suorittaa kolmessa eri osassa. Aluksi katto on kaksi metriä korkeiden palkkien päällä, jotta vanha katto saadaan purettua.

— On hyvä, että purkutyöt saadaan tehtyä säältä suojassa, Kemppainen sanoo.

Vanhasta katosta otetaan pois huopa, betoni ja kevytsora koneiden ja imureiden avulla.

— Kun joskus talvella olen käynyt katolla, siellä on lillunut vesi. Lämpöä karkaa niin paljon yläkerran asunnoista. Eristeet ovat olleet huonoja, Kemppainen sanoo.

Kun vanha katto on saatu purettua, laitetaan villasta uudet eristeet. Sen jälkeen harjakatto nostetaan pois väliaikaisesti ja palkit irrotetaan. Sen jälkeen katto saadaan asennettua lopullisesti paikoilleen.

— Kyllä katon uusiminen lisää näiden rakennusten ikää huimasti, Kemppainen ja Pappinen toteavat.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>