Uutiset Juha Kivinen

Rakennusluvat haetaan nykyisin kätevästi netissä

Pihtiputaan uuden rakennustarkastajan Mika Kumpulaisen (38) työpöytä on yhä yllättävän puhdas papereista, vaikka hän on ollut virassaan kesäkuun alusta alkaen.

Paperia ei kerry entiseen tapaan, sillä rakennusluvat haetaan jo varsin pitkälti netistä. Paperisen luvankin saa jättää, mutta sen käsittelyyn on tulossa vuoden alussa maksu. Summaa ei ole vielä vahvistettu ympäristölautakunnassa.

Mika Kumpulainen neuvoo menemään osoitteeseen www.lupapiste.fi. Sinne kirjaudutaan pankkitunnuksilla, jonka jälkeen lupahakemusta pääsee täyttämään. Mukaan voi liittää suunnitelmat ja kuvat.

Hakemus ilmestyy näkyviin Mika Kumpulaisen koneelle ja ruutuun tulee keskusteluikkuna, jonka kautta rakennustarkastaja pystyy muokkaamaan hakemusta hakijan kanssa.

– Aika hyvin ihmiset osaavat käyttää sitä. Jos eivät ole osanneet, olen neuvonut puhelimessa ja joskus ollaan jopa istuttu tässä ja opeteltu, Kumpulainen kertoo.

Pitkään Pihtiputaan rakennustarkastajana toiminut Erkki Siekkinen jäi eläkkeelle kevättalvella. Mika Kumpulainen päätti hakea paikkaa, koska työt alkoivat vähentyä hänen omalta rakennusliikkeeltään.

– Porukka vähenee Pihtiputaalla ja ihan selvästi näkyi, että töitä oli vähemmän. On myös paljon firmoja, jotka rakentavat tällä hetkellä. Kun tällainen paikka aukesi, niin miksi en olisi hakenut. Minulla on kuitenkin koulutus ja suhteellisen hyvä kokemus rakentamisesta.

Mika Kumpulainen on koulutukseltaan kiinteistöteknologian ja projektinjohtamisen insinööri. Hänen rakennusliikkeensä ehti toimia lähes päivälleen viisitoista vuotta.

Pihtiputaan rakennustarkastaja kuuluu pohjoisen Keski-Suomen ympäristötoimeen, jossa työskentelevät myös rakennustarkastajat Antti Latikka Viitasaarella ja Kannonkoskella sekä Petri Syrjä Kinnulassa, Kivijärvellä ja Kyyjärvellä.

– Eniten yllätti se, että kun yrittäjänä piti ongelmat yleensä ratkoa itse, nyt on iso verkosto ympärillä, jolta voi kysyä. Tavallaan tämä oli helpottavakin ratkaisu. Yrittäminen on aina stressaavaa. On niin monta asiaa, jotka täytyy itse tietää.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>