Uutiset Ylläpito

Pyykit puhtaaksi omassa kunnassa

Pesulapalvelujen kohtaloa setvitään maanantaina Pihtiputaan valtuustossa. Pesula on niin tärkeä ja tuttu palvelu paikkakunnalla, että kunnanhallitus esitti palvelun siirtämistä takaisin Pihtiputaan kunnalle, koska toiminta uhkaa loppua ensi vuoden alusta lukien Pihtiputaalla.

Pesula-asia nousi pintaan, kun Saarijärven Pesula Oy ilmoitti, ettei se jatka enää toimintaansa Pihtiputaalla.

— Emme ole missään tapauksessa irtisanoneet sopimusta Wiitaunionin kanssa, vaan viisivuotinen sopimus kunnan kanssa päättyy vuoden lopulla. Emme voi jatkaa muina miehinä toimintaamme, sillä näin hintava palvelukokonaisuus on kilpailutettava hankintalain mukaisesti, Saarijärven Pesula Oy:n toimitusjohtaja Anne Pohjola selvittää.

Anne Pohjolaa harmittaa, että julkisuudessa asiasta on saatu sellainen käsitys, ettei yritys halua pestä enää Wiitaunionin pyykkejä.

— Jos palvelusta järjestetään asianmukainen kilpailu, laitamme varmasti tarjouksen, Pohjola vakuuttaa.

Anne Pohjola myöntää, että kokonaisuuden kannalta Pihtiputaan palveluyksikkö ei ole ollut erityisen kannattava.

— Tarkoituksenamme on keskittää palvelu yhteen yksikköön Saarijärvelle.

Pohjolan mukaan pesula-ala on hyvää liiketoimintaa, kun pestävää pyykkiä on suuret määrät. Pesulan suurin asiakas Pihtiputaalla on Wiitaunioni, mutta myös yksityisiä ihmisiä on riittänyt asiakkaiksi.

— Viitasaarella on edelleen pyykin vastaanottopiste, ja Pihtiputaalla neuvotellaan parhaillaan vastaavan pisteen sijoituspaikasta.

Pohjolan mukaan yksin Wiitaunionin pyykeillä yritys ei olisi edes pärjännyt. Osa Viitasaarelta tulevista pyykeistä on tähänkin asti pesty Saarijärvellä. Mahdollisen kilpailutuksen ja siinä häviämisen vuoksi Saarijärven Pesula on toimittanut Pihtiputaan yksikön työntekijöille kirjalliset ilmoitukset mahdollisesta töiden päättymisestä.

—  Se on asiallinen varotoimenpide, jos häviämme kilpailutuksen, Anne Pohjola perustelee.

Pesula työllistää Pihtiputaalla kolme vakituista työntekijää.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>