Viihde Ylläpito

Perhekahvilassa riittää säpinää

 

Kun keskiviikkona astuu Seurakuntakodin ovesta sisään, huomaa naulakon alla aikamoisen läjän pieniä ja isompia kenkäpareja. On viikoittaisen Kinnulan MLL:n perhekahvilan aika ja kengät täytyy ottaa jalasta, jotta lattiallakin pystyy oleilemaan.

Nauru, iloinen puheensorina ja muovisten leikkikalujen kolina sekä lämmin tunnelma täyttävät huoneen.

— Monet odottivat jo, että kesätauko loppuu ja päästään taas pitämään perhekahvilaa, Teija Kumpulainen Kinnulan MLL:sta sanoo.

Kahvilassa vanhemmat saavat jutella ja lapset leikkiä ikätovereidensa kanssa. Kahvit ja makeat leivonnaiset hoidetaan paikalle vuorotellen, ettei homma kasaudu kenenkään yhden hoidettavaksi.

— Tämä on monelle kotiäidille viikon henkireikä, kun pääsee juttelemaan muiden vanhempien kanssa, Kumpulainen kertoo.

Perhekahvilaa pidetään joka keskiviikko. Kuun viimeinen viikko tapaaminen pidetään illalla kello 17.30-19.30, muina viikkoina taas päivällä kello 10.30-12.30. Kerhossa on harvoin mitään ohjattua.

— Joskus on pidetty tuote-esittelyjä, pikkujouluja joulupukkeineen sekä hiihtoa ja makkaranpaistoa, mutta yleensä täällä vaan kahvitellaan ja jutellaan, Kumpulainen valottaa.

Kävijämäärä on viime aikoina vaihdellut muutamasta viiteenkymmeneen.

— Viime talvena suosio vähän hiipui. Erityisesti uusia sekä paikkakunnalle muuttaneita äitejä kaivataan tänne, Kumpulainen rohkaisee.

Minna Pekkarinen viihtyy perhekahvilassa lastensa Emilian ja Matiaksen kanssa jo ensimmäisellä kerralla.

— Me ollaan muutettu Salon Halikosta tänne Kinnulaan. Tuo Jonna, vanha luokkakaverini pyysi minua tänne, niin ajattelin sitten tulla, Pekkarinen kertoo.
Pekkarinen nauttii muiden äitien kanssa keskustelemisesta.

— Ollaan juteltu enimmäkseen kaikista lapsiin liittyvistä jutuista kuten uhmaiästä. Mukavaa, että tällaista järjestetään! Aion ehdottomasti tulla toistekin, Pekkarinen vakuuttaa.

Myös neljävuotias Niilo Sneck viihtyy perhekahvilassa. Hän on käynyt kahvilassa monta kertaa aiemminkin.

— Täällä on kivaa, kun näkee kavereita ja saa leikkiä niiden kanssa, Niilo kertoo.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>