Uutiset Heikki Jämsén

Kinnulassa vaaditaan kunnanjohtajan erottamista

Seitsemän kinnulalaisvaltuutettua ja kolme varavaltuutettua on tehnyt aloitteen kunnanjohtaja Juha Urpilaisen irtisanomiseksi. Syyksi todetaan yleinen luottamuspula.

Allekirjoittajat mainitsevat luottamuksen menettämiseen kolme syytä: yhteistoimintaongelmat luottamushenkilöiden kanssa, ongelmat kuntaorganisaation johtamisessa ja puutteet kunnan talouden suunnittelun johtamisessa.

Aloitteeseen ovat laittaneet nimensä valtuutetut Ilkka Leppänen, Pauli Salonpää, Virpi Piispanen, Kalevi Kinnunen, Marko Kinnunen, Sampo Laitala, Arja Rekonen. Varavaltuutetuista allekirjoittajina ovat Marjatta Koivukoski, Joonas Kinnunen ja Harri Virtala.

Kunnanhallitus käsitteli asiaa maanantai-iltana ja esittää 26. syyskuuta kokoontuvalle valtuustolle, että se asettaa tilapäisen valiokunnan selvittämään, nauttiiko kunnanjohtaja valtuuston luottamusta.

Kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Mikko Ihanti esitti, ettei valiokuntaa aseteta, mutta Ihannin esitystä ei kannatettu.

Mikko Ihanti jätti kunnanhallituksen päätöksestä suullisesti eriävän mielipiteen.

— Minusta pitäisi selvittää taustat, onko irtisanomisiin tai toisiin tehtäviin siirtämiseen ensinkään syytä. Sekin pitäisi selvittää, mitä mahdollinen irtisanominen vaikuttaa kuntaan ja sen kehittämiseen, Mikko Ihanti sanoo.

Valtuuston puheenjohtaja Esko Pelkonen ei ollut allekirjoittajien joukossa, mutta kertoo tunnelmista keskustan ryhmästä sen verran, että esimerkiksi se on herättänyt keskustelua, että ammattitilintarkastaja ei ole myöntänyt kunnanjohtajalle vastuuvapautta viime vuoden tileistä.

Kunnanjohtaja ja osa luottamushenkilöistä on ollut napit vastakkain jo pitkään. Juha Urpilainen ei ole hoitanut tehtäväänsä käytännössä puoleen vuoteen. Hän on ollut sairauslomalla ja on parhaillaan vuosilomalla.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>