Viihde Juha Kivinen

Markkinaväellä pussin suu entistä tiukemmassa

Yksi monista Pihtiputaan markkinoiden kalakauppiasta oli Risto Vehniäinen eli Iso Muikku Vesannolta. Hän paistoi muikkua sekä myi savukalaa, kalapihviä, makkaroita ja kalakukkoa.

— Hyvällä tuurilla tulee joku savolainen juttukin. Olen käynyt tuossa K-marketin pihassa aina veistelemässä. Kyllä ne hullun tietää. Ne jutut on kyllä aika paljon semmoisia, etteivät ole julkaisukelpoisia, Risto Vehniäinen naurahti.

Iso Muikku on Pihtiputaan markkinoiden konkareita: takana on ainakin kymmenen ellei viisitoistakin vuotta. Hän kuvaili kaupankäynnin sujumista savolaisen kierosti.

— Käy nihkeästi mutta varmasti. Hirmu huonoa on ollut. Ihmisillä ei ole enää käytettävissä rahaa niin kuin ennen. Se näkyy jopa tässä, vaikka tietysti ruokaa tarvitaan aina ja on pakko syödä. Tuotteissa sen huomaa vaikka nyt sillä lailla, että savulohi liikkuu heikommin kuin aikaisemmin.

Risto Vehniäisen muikku tulee Keitelejärvestä.

— Siellä on ammattikalastajat, jotka ovat pitäneet minut muikussa. Ainahan täällä kilpailua on, nytkin on Taivakoskelta asti muikunpaistaja. Puttaalaiset asiakkaat eivät hirveästi muista eroa. Enemmän saisivat rahaa käyttää.

Alvajärveläiset Eija, Alpo ja Alisa Närhi olivat herkkuostoksilla.

— Tässä ei ole kuin kaksitoista lakua, isäntä olisi ostanut puolet enemmän. Minä sanoin, että riittää. Se yrittää minulla syötättää näitä. Kyllähän me nuo jo kotiin mennessä syödään, Eija naurahti.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>