Uutiset Juha Kivinen

Kinnulan kunnanjohtajan erottamiskokous meni lekkeripeliksi

Kinnulan kunnanvaltuuston tiistainen kokous saattoi olla lyhyin pitäjän historiassa. Kokouksessa piti käsitellä kunnanjohtaja Juha Urpilaisen erottamista, mutta kokous loppui heti alkuunsa, eikä varsinaisiin kokouspykäliin asti päästy ollenkaan.

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Esko Pelkonen (kesk) joutui lopettamaan kokouksen, kun kokouksen laillisuutta ja päätösvaltaisuutta oltiin toteamassa. Syynä oli se, ettei kunnanvaltuutettu Rauno Kinnunen (kesk) ollut saanut kutsua kokoukseen sähköpostilla.

Rauno Kinnunen kertoi tulleensa paikalle ainoastaan Kotiseudun Sanomissa olleen kokouskutsun perusteella. Esko Pelkonen katsoi, ettei kokous ollut näin ollen lainvoimainen. Valtuusto kutsutaan uudelleen koolle ensi maanantaiksi, ja kunnanjohtajan erottaminen on taas silloin esillä.

Kunnanjohtajan erottamishanke houkutteli valtuustosaliin ennätysmäärän yleisöä ja moni joutui jäämään eteisen puolelle näkö- ja kuulokatveeseen. Väki sai kuitenkin poistua saman tien ”tyhjin käsin”.

Kokouksen jälkeen alkoi iso kohina siitä, kuinka vain yksi ainoa valtuutettu oli voinut jäädä pois sähköpostilistalta, jonka kautta kunnansihteeri Henrik Kiviniemi oli kokouskutsut lähettänyt. Kiviniemi oli koko asiasta ällikällä lyöty. Kunnansihteeri ei voinut ymmärtää tapahtunutta, koska hän oli lähettänyt kutsut kolmeen eri kertaan, ja kaikkien valtuutettujen piti olla listassa mukana.

Kokoussalissa alettiin heti epäillä tietomurtoa, sillä kunnan tietokoneiden tietosuojasta ollaan oltu aiemminkin huolissaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>