Uutiset Juha Kivinen

Kirjastoautosta Pihtiputaan kylien teemapäivien keskus

Pihtiputaan kunnan liikunta- ja kulttuuritoimi sekä kirjastotoimi ovat löytäneet hyötykäyttöä Wiitaunionin kirjastoauton luppopäiville. Auto lähtee kerran kuussa kyläkiertueille vaihteleviin teemoihin liittyvillä tempauksilla. Liikkeelle lähdetään Pihtiputaalta, mutta ensi vuoden puolella on suunniteltu mukaan myös Viitasaaren kyliä.

Tapahtumat pyritään järjestämään mahdollisimman pitkälle kirjastoauton sisätiloissa. Tarvittaessa otetaan käyttöön kylien omia kiinteistöjä.

Avauskiertueelle päästään ensi maanantaina liikunta- ja terveysteemalla. Auto tulee Elämäjärven Mäntypirtille kello 14, Muurasjärven Harjulinnaan kello 15.40, Alvajärven vanhan matkahuollon pihaan kello 17 ja Kärväskylälle entiselle Kylähullun kaupalle kello 18.40.

Kirjastoautossa jaetaan tietoutta ja esitteitä terveydestä ja liikunnasta sekä Pihtiputaan liikuntatarjonnasta. Lisäksi tehdään pienimuotoisia mittauksia esimerkiksi kehonkoostumuksesta, puristusvoimasta sekä vyötärönympäryksestä.

Ensimmäiselle kiertueelle osallistuvat Kati Laine-Rissanen kunnan liikunta- ja kulttuutoimesta sekä Minna Valtonen terveyskeskuksen fysioterapiasta.

Kiertueet jatkuvat maanantaina 9. joulukuuta, jolloin ohjelmaa on suunnattu vanhemmalle väelle. Maanantaina 13. tammikuuta puhutaan terveellisestä ruoasta ja perjantaina 14. helmikuuta autossa vietetään ystävänpäivää. Silloin lauletaan myös livekaraokea.

Loppukeväästä järjestetään vielä omat teemapäivät lapsille ja nuorisolle. Niiden päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>