Uutiset Juha Kivinen

Vanhusten perhehoitajia kaivataan Kinnulaan

Kunnan sosiaalitoimisto on alkanut viritellä Kinnulaan vanhusten perhehoitoa, joka on Suomessa vasta alkuvaiheessa.

Sosiaalijohtaja Kirsi Alonen-Kinnunen toivoo, että esimerkiksi lasten perhehoidosta kiinnostuneet perheet innostuisivat valmentautumaan myös vanhusten perhehoitoon.

Kunnan talousarvioon ollaan jo varaamassa rahaa perhehoidon aloittamiseen. Yksi hoidettava voitaisiin ottaa heti alkuvuodesta ja toinen kesällä. Varaus voi kuitenkin jäädä toistaiseksi vain varaukseksi, jos perhehoitajia ei löydy.

Vanhusten perhehoito kiinnostaa Kinnulassa, koska siitä tulisi kunnalle säästöjä. Perhehoito maksaisi kunnalle noin 60 euroa vuorokaudessa, kun tehostetun palveluasumisen vuorokausihinta on 100 euroa.

Kinnulan kunta järjesti perhehoitoillan asiaa edistääkseen. Projektityöntekijä Raija Leinonen Perhehoitoliitosta kertoi, että vanhusten perhehoitoa on pyritty levittämään laajemmalle parin vuoden aikana.

Koko maassa on töissä kuutisenkymmentä vanhusten perhehoitajaa ja hoidettavia on noin 120. Vanhusten osuus on pieni, kun sitä vertaa perhehoidon kokonaismäärään. Hoidettavia on 7 000, joista 5 800 on lapsia ja loput muita, kuten kehitysvammaisia ja mielenterveyskuntoutujia.

Perhehoito on sopivin ratkaisu, jos vanhus ei tule enää toimeen kotonaan, mutta hänellä ei ole toisaalta vielä tarvetta palveluasumiseen.

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>