Uutiset Juha Kivinen

Facebookin Pihtipudas-ryhmä ylitti jo tuhannen jäsenen rajan

Internetin yhteisöpalveluun Facebookiin ilmestyi syyskuussa Ari Saastamoisen kirjoittama teksti: ”Tervehdys Korppiselta ja tervetuloa uuteen Pihtipudas keskusteluryhmään. Idea tähän tuli eräältä Viitasaari ryhmän jäseneltä, sillä naapureilla on vastaavanlainen ryhmä ja siinä jo yli 3000 jäsentä. Tänne siis hyväksymään jäseniä joilla on jonkinlainen side Pihtiputaaseen, eli kuten Kotsarissa saatavissa paidoissa oli: Syntynyt Pihtiputaalla, Kesäputtaalainen tai Olisinpa syntynyt Pihtiputaalla.”

Ari Saastamoinen toivoi ryhmän sivulle huumoria, paikkakunnan asioita, historiaa ja hyvää mieltä. Ryhmä lähti heti vauhdikkaasti liikkeelle, ja nyt sinne on hyväksytty 1 007 jäsentä.

Oman pitäjän ryhmiä on paljon muitakin Facebookissa. Kesän kynnyksellä aloitti Het Kinnulasta -ryhmä, jonne on tullut ilahduttavasti myös vanhoja kaitafilmejä hiihdoista, Vahvin mies -kisasta, maidonjuontitempauksesta tai vaikkapa Sakari Kinnusen esiintymisestä television Lauantaitansseissa 70-luvulla. Ryhmässä on 379 jäsentä.

Pihtipudas-ryhmässä hyvät ideat lähtevät hetkessä lentoon ja johtaa ties kuinka pitkälle. Tuorein esimerkki on viime viikonlopulta, jolloin Ritva Turpeinen laittoi sivulle tällaisen viestin:

”Joskus 70-luvulla kun ystäväni kanssa ”rämmittiin” niitä Niinikankaan peltoja, löydettiin pitkästä heinikosta iso ruosteinen kyltti, siinä luki: Järvistämme peilaa kuvas onhan eessäs Pihtipudas. Liekkö kyltti joskus ollut nelostien varressa.”

Muut ryhmäläiset innostuivat heti kyltistä ja sitä toivottiin takaisin Nelostielle ohikulkijoiden pysäyttäjäksi. Kuntalaisaloitetta ehdotettiin ja kunnan teknisellä puolella työskentelevää Ari Saastamoista yllytettiin panemaan rattaat pyörimään.

Reino Leppänen sanoi nähneensä kyltin 80-luvun taitteessa kunnan varastolla radan takana. Enää sitä ei sieltä löydy. Kukaan ei saanut päähänsä niin vanhoja asioita, jotta kyltin alkuperä olisi ryhmässä selvitetty.

Jos lukijat muistavat, kuka iskulauseen on keksinyt ja milloin kyltti on Nelostielle viety, tietoja voi ilmoittaa Pihtipudas-ryhmään tai Kotiseudun Sanomien toimitukseen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>