Uutiset Juha Kivinen

Body Camp -ryhmässä treenataan kovaa ja syödään oikein

Pihtiputaan Tuiskun kuntosalilla Jukolassa on syksystä asti huhkinut vahvojen naisten Body Camp -ryhmä. Ryhmän tavoitteena on pudottaa painoa ja kohentaa lihaskuntoa. Siihen päästään kovalla salitreenillä ja oikealla ruokavaliolla.

Kuulostaa yksinkertaiselta ja sitä se periaatteessa onkin.

— On tosi tyhmää, että ihminen voisi syödä järkevästi, mutta jonkun toisen pitää sanoa sinulle se, Mervi Toivonen sanoo.

Hanna Pusa on ryhmässä se, joka sanoo. Hän kouluttautui Body Campin personal traineriksi ja sai Facebookista neljä kaveriaan mukaan. Heini Heikkilä ja Mervi Toivonen ovat Pihtiputaalta, Elina Mäkinen Viitasaarelta ja laulajanakin tunnettu Virpi Piippo Pyhännältä. Hanna on mielissään ryhmän asenteesta.

— Näillä naisilla on niin paljon tahtoa, että heti ekan salitreenin jälkeen sanoin, että vou!

Body Camp on yritys, joka myy liikunta- ja dieettiohjelmia. Naiset päättivät hakea lisää tavoitteellisuutta osallistumalla kilpailuun, jonka Body Camp järjesti ryhmillensä viime lauantaina Tampereella.

Pihtiputaan ryhmä sijoittui toiseksi kolmen joukkueen kisassa. Hanna Pusa tuumaa, että voittajajoukkueen vahvuutena taisivat olla miehet. Yksilölajeina olivat sata kertaa burpeeta aikaa vastaan, sotilaspenkkipunnerrus, rinnalleveto-ylöstyöntö-juoksu, ”tappo”-maastaveto sekä joukkueen yhteisenä lajina 35 kilon kahvakuulien viesti ja viiden kilometrin soutu.

Mervi Toivonen oli kilpailua edeltäneen maanantain salitreeneissä menossa innokkaasti kisaamaan Tampereelle. Mervi naurahti, että jännittää jo hirveästi.

— Mutta pitää muistaa, että jokainen taistelee itseään vastaan. Lähdin ryhmään kasvattamaan kuntoa ja pudottamaan painoa. Tuntui sadannen kerran siltä, että jotakin pitäisi tehdä.

Mervi Toivonen sanoo jaksaneensa aina hyvin töissä omalla maatilalla. Töissä käytettävät lihakset ovat olleet voimakkaat, mutta nyt hän on löytänyt monta uutta lihasta, jotka ovat olleet tähän asti ”piilossa”.

— Ja nivelvaivat ovat hävinneet. Nyt on kokonaisvaltainen hyvä olo. On tosi kiva, kun tuli ruokavalio- ja kuntosalisuunnitelma. Olin käynyt kyllä aiemminkin kuntosalilla, mutta en ollut koskaan nostanut painoja.

Mervi huomasi ensimmäisenä olossaan ruokailutottumusten muutoksen.

— Syön enemmän maitotuotteita ja lihaa. Sokeri ja vehnäjauhot ovat jääneet pois. Alkuun oli ehkä vaikeinta syödä niin paljon.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>