Urheilu Juha Kivinen

Viides SM-kulta vahvisti Pihtiputaan lukion asemaa lentopallohuipulla

Pihtiputaan lukion tytöt voittivat viidennen kerran Koululiikuntaliiton lentopallon Suomen mestaruuden. Edelliset mestaruudet tulivat vuosina 2002, 2005, 2007 ja 2008.

Mestaruus vahvistaa entisestään lentopallolinjan vetovoimaa. Tällä hetkellä linjalla on kahdeksantoista opiskelijaa. Lukion rehtori Pentti Räisänen myhäili tyytyväisenä mitalikahveilla.

— Se kertoo tasoeroista ihan kärjessäkin, kun vastassa on kaksi vahvaa urheilulukiota ja molemmat voitettiin 2-0. Siinä on viesti nuorille, että kannattaa tulla Pihtiputaalle, jos haluaa kehittyä lentopallossa.

Jyväskylässä pelatussa lopputurnauksessa kaatuivat Mäkelänrinteen lukio Helsingistä ja Voionmaan lukio Jyväskylästä. Pentti Räisänen arvioi, että pienen pitää olla selvästi muita parempi pärjätäkseen.

— Tämä oli osoitus siitä, että Pihtiputaalla tehdään oikeaa valmennustyötä. Tämä ei ole lentopallolukio pelkkänä nimenä, vaan huutoon vastataan oikeasti.
Lentopallolegenda ja Pihtiputaan kylähulluksikin valittu Jouni Parkkali soitti Räisäselle onnittelut.

— Hän sanoi, että mestaruus oli osoitus siitä, minkä hän oli tiennyt jo pitkään. Suomen lentopallolukioiden kärjessä ovat Pihtipudas ja Kuortane ja sen jälkeen on pitkä tauko.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>