Uutiset Aapo Siippainen

Pihtiputaan lukio aloitti kansainvälisen yrittäjyyskurssin

Pihtiputaan lukio tarjoaa opiskelijoilleen lisää vaihtoehtoja teoreettisten ja akateemisuuteen tähtäävien opintojen vastapainoksi. 

Tammikuussa alkoi uusi yrittäjyyskurssi, joka parantaa koulun ja opiskelijoiden suhteita paikalliseen elinkeinoelämään.
Yrityskurssit ovat Suomen lukioissa suosittuja.
— Haluamme olla ajan hermolla. Tutustumme muun muassa suomalaiseen ja kansainväliseen liike-elämään ja yrityksen perustamiseen, lehtori Antti Lappalainen sanoo.
Pihtiputaan lukiossa on ollut viime aikoina henkeä, että moni palaisi mielellään korkeakouluopintojen jälkeen Pihtiputaalle työskentelemään.
— Yritysvierailujen aikana on mahdollisuus ottaa selvää, mitä koulutusta vaaditaan, että saa työpaikan Pihtiputaalta, Lappalainen sanoo.
Helmikuuusa kurssin viisi opiskelijaa ja vaihto-opettaja Satomi Miyasaka tutustuivat tulisijoja valmistavan Hopealoimun tehtaaseen Teollisuustiellä. Hopealoimu toimii myös Saksassa ja toivoo kasvua Venäjän myynnistä.
Tuotantopäällikkö Jussi Kinnunen korosti lukiolaisille kielitaidon merkitystä liike-elämässä.
— Menkää ulkomaille opiskelujen aikana ja käykää tekemässä se lenkki siellä. Arkuus kielen käyttämiseen katoaa puolessa vuodessa, Kinnunen lupaa opiskelijoille.

Kolmatta vuotta lukiossa opiskeleva Lauri Saastamoinen osallistui kurssille, koska oma liikunta- ja lihashuoltoalan yritys on yksi tulevaisuuden vaihtoehdoista.
Hopealoimulla hän yllättyi työtehtävien monipuolisuudesta.
— Tehtaalla työskentely on muutakin kuin uunintekoa, Saastamoinen sanoo oppineensa.
Tehdaspäällikkö Pekka Kokko vahvistaa, että työ ei ole koskaan esimerkiksi pelkkää markkinointia tai pelkkää teknisten piirrustusten tekemistä.
— Pitää samalla leipoa laastiakin, Kokko sanoo.
— Jos kone pamahtaa, niin sille pitää osata tehdä jotain, Jussi Kinnunen lisää.

Lukion syksyllä aloittanut Antti Pennala haaveilee kansantaloustieteiden opinnoista. Hän halusi kuulla, miten Hopealoimu käyttää erilaisia markkinointikanavia, kuten nettimainontaa, sanomalehtiä ja messuosastoja. Pennanen yllättyi, ettei Hopealoimun Saksan vienti vedä toivotulla tavalla.
— Luulisi, että Saksassa tulisijat myisivät enemmän, koska siellä ollaan kiinnostuneita ekologisuudesta, hän laskee EU-direktiivien vaikutusta lämmöntuotantoon.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>