Uutiset Juha Kivinen

Kunnanjohtajan kallis erosopimus synnytti pientä mutinaa Kinnulan valtuustossa

Juha Urpilaisen kymmenvuotinen ura Kinnulan kunnanjohtajana sai sinettinsä torstaina kunnanvaltuustossa. Valtuusto hyväksyi kunnan ja Juha Urpilaisen välisen sovintosopimuksen, jolla Urpilainen kuittaa korvauksina ja takautuvana palkkana 80 000 euroa.

Sopimuksen synnyttyä Juha Urpilainen lupaa vetää pois kaikki kuntaa ja luottamushenkilöitä vastaan tekemänsä valitukset, ilmoitukset ja kanteet.

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Esko Pelkonen ilmoitti, että kunnanjohtajan paikka laitetaan auki mahdollisimman pian.

Vaikka valtuusto oli yksimielinen, päätöstä ei lyöty lukkoon ilman mutinoita. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Manu Toikkanen (kesk) ei olisi antanut Juha Urpilaiselle niin isoa läksiäispottia.

Toikkanen oli jättänyt allekirjottamatta sovintosopimusluonnoksen omasta puolestaan, mutta hän sanoi kuitenkin esitelleensä asian kunnanhallituksessa positiivisella mielellä, koska halusi kunnioittaa yleistä kantaa.

— Hintaero oli melko iso, ja minulle tuli iltakoulussa yllätyksenä, että summa oltiin valmiita maksamaan.

Manu Toikkasen mielestä kunnalle olisi tullut halvemmaksi, jos sopimukseen ei olisi suostuttu. Hän kuitenkin myönsi, että siitä olisi voinut seurata vuoden tai parin pituinen oikeusprosessi, ja se olisi ollut raskasta aikaa kunnan väelle.

— Tietysti vuoden palkka tekemättömästä työstä haukotuttaa, mutta tämä on iso helpotus henkilöstölle, ja nyt säästytään myös oikeusrumbalta.

Toikkanen piti kaikkein huonoimpana vaihtoehtona sitä, että Urpilainen olisi palannut kunnanjohtajaksi.

— Nyt tavallaan kumpikin voitti: Juha sai ison kasan rahaa ja kunnanjohtajasta päästiin eroon.

Useita valituksia tehnyt kunnanvaltuutettu Rauno Kinnunen (kesk) muistutti, että Kinnulassa on erotettu kaksi kunnanjohtajaa kymmenessä vuodessa.

— En ymmärrä, oliko Juha niin huono mies, että näin piti käydä, Kinnunen ihmetteli.

Rauno Kinnunen varoitti, että jos käy niin huonosti, että Juha Urpilainen alkaa hakeutua sairauseläkkeelle, kunta joutuu maksamaan hänelle vielä miljoonan euron edestä korvauksia kymmenen vuoden ajan.

Aulis Hämäläinen (kesk) ei myöskään pitänyt Urpilaista niin huonona, että hänestä olisi pitänyt päästä eroon. Hämäläinen mietti, uskaltaako kukaan enää hakea Kinnulan johtoon.

— Aina tapahtui kunnassa jotakin, kun Juha oli remmissä. Nyt vain riidellään ja tapellaan, hän sanoi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>