Uutiset Aapo Siippainen

Muurasjärvi sai huippuarvosanat

Kaksi vuotta kestäneen Palvelutuuli-hankkeen avulla Muurasjärven kylästä tuli parempi paikka asua, käy ilmi Suomen Nuorisoseurojen selvityksestä.

Palvelutuuli on ollut helpottamassa kyläläisten arkea perustamalla heidän kanssaan Toukola-hyvinvointipisteen, nuorisotilan ja neuvolan. Vaikka MuurasMarket ei ole Palvelutuulen perustama, mitattiin hankkeen loppuyhteenvedossa myös kyläkaupan vaikutuksia.
Palvelutuulihankkeessa muurasjärveläisten tyytyväisyyttä mitattiin 19 tavoitteella, joista 18 täyttyi.
Kehitettävää olisi kuntalaisten ja virkamiesten välisessä tiedonkulussa.
— Talkoohenki on hyvä. Sen lisäksi tarvetta on toimihenkilöille, jotka auttavat tiedon etsimisessä ja byrokratian kiemuroissa.

Suurin osa tavoitteista täyttyi sadan prosentin tyytyväisyydellä.
Kaikki vastanneet olivat täysin tai jokseenkin samaa mieltä, että lapsiin ja nuoriin on saatu vipinää ja yhteiset talkoot sekä tapahtumat ovat lisänneet koko kylän aktiivisuutta. 90 prosenttia vastanneista koki turvallisuuden lisääntyneet ja yksinäisyyden vähentyneen.

Viisi vuotta Muurasjärvellä perheineen asunut Sanna Kopsa sanoo arkensa helpottuneen Palvelutuuli-hankkeen aikana erityisesti neuvolan ja kyläkaupan ansiosta.
— Käymme tässä kaupassa, että se pysyy. Ostetaan oikeastaan kaikki, vaikka ihan kaikkea ei saa, mutta jos pyytää, melkein kaikki tulee. Lääkekaappiakin on käytetty, Kopsa sanoo.

Usko Paananen suhtautui Palvelutuuleen aluksi epäröiden. Mieli muuttui, kun työtä hyvinvoinnin eteen tehtiin tosissaan.
— Tämä on ensimmäinen hanke, joka on saanut aikaan konkretiaa. Tällaista tarvittaisiin Suomeen varmasti paljon, Paananen kiittää.
Haastateltavien kommentit ovat Ei ole kylätie hiljainen -yhteenvedosta. Sen voi lukea netistä kokonaan osoitteesta www.nuorisoseurat.fi/palvelutuuli.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>