Päästä vedettyä Aapo Siippainen

Huutakaa lisää rahaa Puttaalle

Pihtiputaan seuraava jännitysnäytelmä on huhtikuun alussa käytävä huutokauppa, jolla kerätään rahaa LiigaPlokin kirstuun. LiigaPlokin talous on niin tiukilla, että kohta kirstukin pitää myydä. Toivottavasti se on arvokasta antiikkia.

Huutokauppa- ja aarteenetsintäohjelmat ovat tällä hetkellä television kuuma buumi. Niiden suosio paisuu kuin kokki- ja sisustustöllötysten. Monet tietävät varmasti Keski-Suomeen sijoittuvan Huutokauppakeisari-show’n. Viime viikolla alkoi uusi Rojua rojua, joka on sähäkämpi, vitsikkäämpi ja seksikkäämpi versio Antiikkia, antiikkia -klassikosta.

Oma lukunsa ovat ohjelmien amerikkalaiset versiot, joita omassa televisiossani näkyy ainakin Huutokaupan metsästäjät ja Huima konttihuutokauppa. Kansainväliseltä History-maksukanavalta samantyylisiä ohjelmia tulee vielä enemmän, koska ovathan vanhat esineet historiaa parhaimmillaan.

Amerikkalaisia huutokauppasarjoja on syytetty häpeilemättömästä lavastuksesta. Ohjelman tekijät ovat muka piilottaneet harmittomiin romukasoihin kalliita aarteita, jotka saavat katsojat haukkomaan henkeään. On kuitenkin yksi asia, jota ei voi väärentää: meklarien karismaattinen äänenkäyttö. Kun keskisuomalainen tai teksasilainen huutokauppameklari alkaa tykittää revolverinopeudella hintaa tiskiin, niin siinä useampi kääntyy uskomaan materialismiin ja menettää rahansa.

Parhaat meklarit ovat hauskoja kuin stand up -koomikot. Heitä voi katsoa pelkän viihteen vuoksi. Sen tietää Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki, joka on suosittu esiintyjä maakuntien markkinatapahtumissa. Harmi, ettei härskeistä jutuista tunnettua körilästä saatu Pihtiputaan huutokauppaan.

Toivottavasti huhtikuun huutokauppa saa pihtiputaalaiset innostumaan huutokaupasta. Jos paikkakunnalle saataisiin säännöllinen huutokauppa, voisi se olla matkailun vetonaula, joka tuo ihmisiä ostoksille naapurikunnista. Huutokauppa voi olla taloudellisesti merkittävä tulonlähde. Viimeksi asiasta vihjasi Muurasjärven Palvelutuuli-hankkeen Reena Laukkanen-Abbey, joka kertoi hyvistä kokemuksista Pielaveden Kintauden kylän huutokaupoista.

Myytävää pihtiputaalaisilla taatusti olisi. Viime viikolla Aki Palsanmäen huutokaupassa oli myynnissä esimerkiksi kaksi ja puoli neliötä Hopealoimun liuskekiveä. Mitähän muuta rahan arvoista tavaraa, meillä pihtiputaalaisilla voisi olla myytäväksi?

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>